Kåret av The Telegraph:: Verdens vakreste toalett | Din Fritid
Ureddplassen på Helgelandskysten har blitt kåret til verdens vakreste offentlige toalett.
Kåret av The Telegraph:

Verdens vakreste toalett

Nasjonale Turistveier står bak 18 veistrekninger med tilhørende rasteplasser og toaletter. Variasjonen er stor, og flere av byggene som er satt opp har fått bred oppmerksomhet. I tillegg har tiltakene økt fokuset og tilgjengeliggjort naturen. Siste nytt er at Ureddplassen på Helgelandskysten har blitt kåret til verdens vakreste offentlige toalett.


Toalettbygget på Ureddplassen ved fylkesveg 17 i Gildeskål, Nordland, Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Arkitekt for bygget: Haugen/Zohar Arkitekter. Landskapsarkitekt: Inge Dahlman / Asplan Viak AS

Det er den britiske avisen The Telegraph som har latt seg imponere og sier at dette sannsynligvis er verdens mest idylliske toalett. Den bølgeformede bygningen med utsikt over Norskehavet og de snødekte fjellene i Lofoten har bokstavelig talt bergtatt engelskmennene. 

Trappene ned mot havet gjør dette til mer enn en rasteplass med et toalett, skriver The Telegraph, som også har fått med seg at det er et minnesmerke her for de 42 omkomne etter Uredd-forliset i 1943.
Det var VG.no som først meldte om saken.

Her kan du lese hele saken hos The Telegraph.


Krigsminnesmerket på Ureddplassen er reist til minne om de omkomne etter at ubåten Uredd gikk på ei mine i Fugløyfjorden under 2. verdenskrig. Ubåten var på veg mot Bodø med agenter fra Kompani Linge som skulle til Sulitjelma for å utføre en sabotasjeaksjon mot kraftverket ved gruvene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden