Korsnes Camping: Her rives plassene bort | Din Fritid
Anne Lise og Bernt Korsnes stortrives som campingplassdrivere på Frosta.
Korsnes Camping

Her rives plassene bort

Korsnes Camping på Frosta er så populær at her selges vogner og spikertelt på rot med en gang de er til salgs.

– I år ble tre vogner med spikertelt lagt ut for salg. De ble solgt umiddelbart, sier Bernt Korsnes, som sammen med kona Anne Lise driver campingplassen som ligger svært så idyllisk til inne i Trondheimsfjorden. 

Korsneset var opprinnelig et småbruk, hvor Bernts far, Bjørn, drev fiske om vinteren. For 29 år siden fant familien ut av hverken småbruk eller fiske ga gode nok inntekter til at de kunne leve av det, og campingplassen var et faktum. 

– Til neste år feirer vi 30-årsjubileum, forteller ekteparet. 

800-900 fastliggere

Korsnes camping er én av syv campingplasser på Frosta. Kommunen med et flateinnhold på 75 kvadratkilometer og 2500 innbyggere er en virkelig campingkommune. De syv campingplassene tilbyr til sammen rundt 800-900 fastliggerplasser, og i tillegg til at de hver eneste sommerdag får gjester med bobil, vogn eller telt på besøk. 


Denne oppstillingsplassen benyttes av en bobil, som ikke kan klage på utsikten.

Frosta er også kjent for å være Trøndelags spisskammers. De beste grønnsakene og de tidligste potetene kommer fra den fruktbare halvøyen, lenge før bøndene i andre deler av regionen er i stand til å levere annet enn fjorårsmodeller. 

De produserer også gode fotballspillere. Den tidligere, Rosenborg- og Celtic-proffen Vidar Riseth og Edvard Sandvik, 14-åringen som nylig ble fotballproff i Liverpool, kommer begge fra Frosta. 

Korte avstander

En viktig årsak til Frosta er attraktiv som campingdestinasjon er avstander og ikke minst nærheten til Trondheimsfjorden. Fra Trøndelags to største byer, Trondheim og Stjørdal er det henholdsvis en god time og 30 minutters kjøring. De fleste som velger campingvogn og spikertelt på Frosta kommer for det meste fra byene, men noen pendler så langt som fra Sverige. Et par kjører sågar over 80 mil. 

Avstandene mellom vognene er fire meter, én meter mer enn det campingplassen er pålagt å overholde. God avstand, og ikke minst vogner plassert på ulike nivåer, gjør at det ikke føles trangt inne på området. 


Det er god plass mellom tomtene på Korsnes camping, og de fleste kan nyte den vakre utsikten over Trondheimsfjorden.

Mange er glade i å fiske, og på Frosta er mulighetene mange. På Korsneset er det anlagt flytebrygger for småbåter, og de fleste av de 45 båtplassene er det campingfolket som leier. 

– I tillegg har vi en utleiebåt som campinggjester uten egen båt kan benytte, sier Bernt og Anne Lise Korsnes. 

Fiske i fjorden kan være så som så, men en og annen sei, hyse eller torsk blir vanligvis med opp, hvis man sånn noenlunde vet hvor man kan slippe ut stingsilden. 

– I tillegg tilbyr vi overvintringsplasser under tak for båtene på campingplassen, sier de. 

For dem som ønsker å besøke venner på campingen, finnes det tre utleiehytter som kan benyttes. 

Integrert golfbane

En annen hobby som gjør at Korsnes er ekstra populær blant campingfolket, er golfbanen. Frosta Golfklubb har anlagt en bane vegg i vegg med campingplassen. Banen er på seks hull, og betaler man et årsabonnement på et par tusenlapper, kan man spille så ofte man lyster. 


Der campingplassen slutter, ligger hull fire på den lokale golfbanen, klar til bruk.

Så integrert er banen at hull fire starter i enden av campingplassen. 

– Mange av gjestene er flittige golfspillere, sier ekteparet Korsnes, som overtok campingplassen for to år siden. 

En del av golfbanen benytter areal som opprinnelig lå under gården på Korsneset. 

– Dette arealet kunne vi i dag benyttet til å utvide campingplassen, men det går ikke nå. Vi har ingen mulighet til å utvide, sier de. 

Sauna til leie

Campingplassen har et relativt stort sanitærbygg med toaletter og dusjfasiliteter for begge kjønn. Et vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel står til disposisjon, men i tillegg kan gjestene benytte både sauna og solarium i bygget. 


Dette bygget rommer dusjer, toaletter, kjøkken, vaskerom, sauna og solarium.


Etter en kald kveldsdukkert kan det være godt å hoppe inn i badstuen.

– Både badstuen og solariet blir ofte benyttet av gjestene, sier Korsnes. 

Inne på området er det satt opp to trampoliner og en lekeplass med ulike apparater. 


Søstrene Amalie (t.v.) og Malin Stræte og Emma Korsnes (t.h.) hopper mer enn gjerne noen ukentlige timer på trampolinene som står utplassert.

– Anlegget er helårsåpent, men de aller fleste oppholder seg her i perioden april til september. Om vinteren stenger vi av vannet, og gjestene må hente vann på sanitærbygget. Vi har aldri fått noen klager på det, og for de aller fleste går det greit å hente litt vann til eget bruk, sier de. 

Å bo på campingen i et år koster 12000 kroner, og prisene har steget i det siste. Årsaken er høyere offentlige avgifter. 

– Da vi tok over for to år siden betalte vi 66 000 kroner i renovasjon. I år må vi ut med 114 000 kroner. På Frosta ligger avgiftsnivået høyt sammenlignet med andre kommuner, forteller de. 

Trivelige folk

Selv bor Anne Lise og Bernt Korsnes inne på selve campingplassen. Mange ville nok syntes det kunne bli vel lite privatliv med noen hundre naboer i nærmeste nærhet. Det mener ikke driverne. 

– For å drive med en slik jobb må man være sosial. Vi har svært mange hyggelige gjester, og trives med å omgås dem. Campingdriften om sommeren går stort sett av seg selv, og vi sørger kun for at nødvendig renhold utføres i sanitærbygget.

Fra påske til høst


Da Snefrid Smevik og Knut Pedersen skulle få campingvognen på plass, måtte den heises ned.

Allerede ved påsketider pakker Snefrid Smevik og Knut Pedersen bagene i Trondheim for å reise til Korsnes Camping. På Frosta blir de boende hele sommeren.

– Vi hadde aldri tidligere drevet med camping, men en bror hadde vogn stående her. Dermed flyttet vi hit i 1991, og her blir vi værende, smiler paret. 

Pedersen er 73 år mens fruen er 69, men begge er to sprekinger som liker å ha det fint rundt seg. Blomsterbedet er av det velgjorte slaget, og ellers svinger de gjerne golfklubbene på banen som ligger et 5-erslag unna. 

– Vi starter på hull fire, som ligger rett ved campingen, og fortsetter med fem og seks, før vi avslutter med de tre siste, og drar tilbake til campingvognen, sier Pedersen. 

Golfinteressen startet da banen ble bygd for snart 15 år siden. 

– Vi gikk på det første golfkurset som ble arrangert, og siden banen åpnet i 2003 har vi spilt hver eneste sommer, sier han. 

Noen dagsturer får paret også tid til. 

– I sommer har det vært kaldt noen dager, og da har vi flyktet hjem, men bare for en kort stund. Ellers har vi kjørt litt rundt både til det store kjøpesenteret i Levanger, og over til Sverige. 

– Men det har vært mest på regndagene, sier Snefrid Smevik. 

Nydelig utsikt 

Tomta Pedersen og Smevik råder over, er fantastisk flott. På en liten hylle har de bitt seg fast, og her kan de være helt uforstyrret fra andre gjester på plassen. Utsikten er ubetalelig. 

– Vi har hatt tre campingvogner mens vi har bodd på Korsnes. Den første fikk vi fraktet hit med traktor og skyvehjelp. De to siste er blitt heiset på plass med kran, smiler Pedersen. 

Den dagen Bobil & Caravan besøkte campingplassen, hadde et nabopar på campingplassen tatt turen innom. Med noe godt på fat og i glassene, koste de seg i tyve varmegrader. 


Toril Larssen (bak t.v.) og Stig Lund (bak t.h.) besøker gjerne Snefrid Smevik og Knut Pedersen for en hyggelig sammenkomst.

– Vi har bodd på campingen siden 1989, etter å ha vært ute på Trøndelags-kysten tidligere, sier Toril Larssen og Stig Lund. 

Begge lovpriser avkoblingen på Korsnes, og tilbringer nesten like mye tid på campingplassen som Pedersen/Smevik. Begge er også aktive golfspillere, og bruker noe av fritiden til å spille golf. 

– Her er det kort vei til Trondheim hvor vi bor, og vi stortrives. Vi har et deilig og sosialt liv her på Korsnes, samtidig som vi har anledning til å trekke oss tilbake og være for oss selv når vi ønsker det, sier de. 

Dette er vår oase

Det svenske ekteparet Bengt og Gunilla Hjelte, tilbakelegger til sammen 5000 kilometer for å besøke Korsnes Carmping tre ganger i året. De mener at flere av deres landsmenn burde besøke Norge langt oftere.

Avstanden fra hjemplassen, som ligger mellom Norrköping og Örebro, for dem som ikke er helt familiær med den svenske geografien, til Frosta, er 84 mil. Én vei. 

– Dette er vår oase. Vi besøker Korsnes camping tre ganger i løpet av sesongen, på våren en ukes tid, tre uker om sommeren og en uke på høsten. Det er her vi oppnår fred og ro, og lader batteriene, forteller ekteparet. 

Gunilla Hjelte jobber innen omsorgssektoren mens Bengt er tømmerbilsjåfør. Begge har en stresset hverdag, og de setter pris på å komme til stillheten på Frosta. 

– Hittil har vi tatt med oss vognen på hver eneste reise, men fra og med neste år ordner vi med fastplass, sier de. 

På Korsnes har de tidligere arrangert plattdans under de lyse sommerkveldene, men det er det nå blitt slutt på. Derfor benyttes danseplattingen som terrasse for svenskene. 

– Dette har tidligere aldri vært en fast plass, og derfor har Bernt og Anne Lise Korsnes ordnet det slik at vi kunne sette vogn og fortelt her. Til neste år setter vi igjen vognen, sier de. 


Bengt og Gunilla Hjelte stortrives på Korsnes camping, og sammen med de tre hundene Annie, Zappa og Zazza kjører de omtrent 170 mil hver gang de besøker campingplassen på Frosta.

Vil slå i hjel mytene

Mange venner og bekjente stusser over at Gunilla og Bengt stadig kjører nordover til Frosta. Selv mener de flere svensker burde besøkt nabolandet i vest langt oftere. Noe av årsaken tror de skyldes myter, lignende som de vi nordmenn har av svenskene.  

– Svensker generelt tror at veiene er som i Trollstigen, men det stemmer ikke.  Noen av våre venner mener det er idioti å kjøre så langt, men vi stortrives her, sier Gunilla.  

Prisene er en annen årsak til at svenskene ikke frekventerer Norge så ofte som vi besøker deres land. 

– Noe er dyrere i Norge, blant annet restaurantprisene, andre ting er billigere. For eksempel kjøper vi alltid med oss maling tilbake til Sverige. Her er det halv pris, og dessuten er malingen bedre, sier Bengt. 

Gunilla og Bengt kan ikke få lovprist Norge nok. 

– Etter noen få mil inn i Norge, endres naturen. Dere har svært vakker natur, noe mange svensker ikke er klar over.

Norge-veteraner

Før svenskene havnet på Frosta hadde de tilhold både i Gudbrandsdalen, Vestlandet og Snillfjord. 

– Vi begynte å feriere i Norge i 1990. Til Frosta kom vi i 2000, og siden har vi blitt, sier de. 

En viktig årsak til Norge-lidenskapen, er muligheten for å fiske. Begge er svært glade i å være på fjorden. 

– Drar man langt nok ut, får man fisk. Å steke helt fersk fisk er magisk, sier de. 

Til sommeren fyller Bengt 60 år. Da han fylte 50, kom 35 svensker til Korsnes for å feire, sammen med 15 campingnaboer. 

– Jeg kommer også til å feire 60-årsdagen på Frosta, smiler han. •

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden