Her rives plassene bort
Korsnes Camping på Frosta er så populær at her selges vogner og spikertelt på rot med en gang de er til salgs.
– I år ble tre vogner med spikertelt lagt ut for salg. De ble solgt umiddelbart, sier Bernt Korsnes, som sammen med kona Anne Lise driver campingplassen som ligger svært så idyllisk til inne i Trondheimsfjorden.
Korsneset var opprinnelig et småbruk, hvor Bernts far, Bjørn, drev fiske om vinteren. For 29 år siden fant familien ut av hverken småbruk eller fiske ga gode nok inntekter til at de kunne leve av det, og campingplassen var et faktum.
– Til neste år feirer vi 30-årsjubileum, forteller ekteparet.
800-900 fastliggere
Korsnes camping er én av syv campingplasser på Frosta. Kommunen med et flateinnhold på 75 kvadratkilometer og 2500 innbyggere er en virkelig campingkommune. De syv campingplassene tilbyr til sammen rundt 800-900 fastliggerplasser, og i tillegg til at de hver eneste sommerdag får gjester med bobil, vogn eller telt på besøk.
Frosta er også kjent for å være Trøndelags spisskammers. De beste grønnsakene og de tidligste potetene kommer fra den fruktbare halvøyen, lenge før bøndene i andre deler av regionen er i stand til å levere annet enn fjorårsmodeller.
De produserer også gode fotballspillere. Den tidligere, Rosenborg- og Celtic-proffen Vidar Riseth og Edvard Sandvik, 14-åringen som nylig ble fotballproff i Liverpool, kommer begge fra Frosta.
Korte avstander
En viktig årsak til Frosta er attraktiv som campingdestinasjon er avstander og ikke minst nærheten til Trondheimsfjorden. Fra Trøndelags to største byer, Trondheim og Stjørdal er det henholdsvis en god time og 30 minutters kjøring. De fleste som velger campingvogn og spikertelt på Frosta kommer for det meste fra byene, men noen pendler så langt som fra Sverige. Et par kjører sågar over 80 mil.
Avstandene mellom vognene er fire meter, én meter mer enn det campingplassen er pålagt å overholde. God avstand, og ikke minst vogner plassert på ulike nivåer, gjør at det ikke føles trangt inne på området.
Mange er glade i å fiske, og på Frosta er mulighetene mange. På Korsneset er det anlagt flytebrygger for småbåter, og de fleste av de 45 båtplassene er det campingfolket som leier.
– I tillegg har vi en utleiebåt som campinggjester uten egen båt kan benytte, sier Bernt og Anne Lise Korsnes.
Fiske i fjorden kan være så som så, men en og annen sei, hyse eller torsk blir vanligvis med opp, hvis man sånn noenlunde vet hvor man kan slippe ut stingsilden.
– I tillegg tilbyr vi overvintringsplasser under tak for båtene på campingplassen, sier de.
For dem som ønsker å besøke venner på campingen, finnes det tre utleiehytter som kan benyttes.
Integrert golfbane
En annen hobby som gjør at Korsnes er ekstra populær blant campingfolket, er golfbanen. Frosta Golfklubb har anlagt en bane vegg i vegg med campingplassen. Banen er på seks hull, og betaler man et årsabonnement på et par tusenlapper, kan man spille så ofte man lyster.
Så integrert er banen at hull fire starter i enden av campingplassen.
– Mange av gjestene er flittige golfspillere, sier ekteparet Korsnes, som overtok campingplassen for to år siden.
En del av golfbanen benytter areal som opprinnelig lå under gården på Korsneset.
– Dette arealet kunne vi i dag benyttet til å utvide campingplassen, men det går ikke nå. Vi har ingen mulighet til å utvide, sier de.
Sauna til leie
Campingplassen har et relativt stort sanitærbygg med toaletter og dusjfasiliteter for begge kjønn. Et vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel står til disposisjon, men i tillegg kan gjestene benytte både sauna og solarium i bygget.
– Både badstuen og solariet blir ofte benyttet av gjestene, sier Korsnes.
Inne på området er det satt opp to trampoliner og en lekeplass med ulike apparater.
– Anlegget er helårsåpent, men de aller fleste oppholder seg her i perioden april til september. Om vinteren stenger vi av vannet, og gjestene må hente vann på sanitærbygget. Vi har aldri fått noen klager på det, og for de aller fleste går det greit å hente litt vann til eget bruk, sier de.
Å bo på campingen i et år koster 12000 kroner, og prisene har steget i det siste. Årsaken er høyere offentlige avgifter.
– Da vi tok over for to år siden betalte vi 66 000 kroner i renovasjon. I år må vi ut med 114 000 kroner. På Frosta ligger avgiftsnivået høyt sammenlignet med andre kommuner, forteller de.
Trivelige folk
Selv bor Anne Lise og Bernt Korsnes inne på selve campingplassen. Mange ville nok syntes det kunne bli vel lite privatliv med noen hundre naboer i nærmeste nærhet. Det mener ikke driverne.
– For å drive med en slik jobb må man være sosial. Vi har svært mange hyggelige gjester, og trives med å omgås dem. Campingdriften om sommeren går stort sett av seg selv, og vi sørger kun for at nødvendig renhold utføres i sanitærbygget.