Innhavet Bobilplass: – Her trives vi godt! | Din Fritid
Innhavet Bobilplass

– Her trives vi godt!

– Dette er en skikkelig fin plass å være. Vi setter først og fremst pris på utsikten, og har nærmest «fast plass» nede ved sjøen her på Innhavet Bobilplass, forteller Torill og Bjørnar Hjemaas.


Torill og Bjørnar Hjemaas trives på Innhavet Bobilplass.

Men dette er ikke et sted hvor det er mulig å reservere plass, her er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. I sesongen er plassen godt besøkt. 

Når Din Fritid besøker bobilparkeringa i mai er det godvær, og både bord og stoler står ute mens ekteparet Hjemaas nyter den etterlengtede vårsola. 

– Her har vi det bra, og kan være mye ute. Dette er et ypperlig helgereisemål, spesielt nå som det er langhelg, forteller Torill og Bjørnar Hjemaas, som kommer fra Bjerka, mellom Mosjøen og Mo i Rana.

– Noen som er her vel så ofte som oss er dattera vår og hennes mann, forteller Torill og Bjørnar, og nikker bort mot naboplassen.

Flott turterreng

Hos bobilnaboen finner vi en liten innhegning utenfor bobilen, hvor to små nysgjerrige Dachs-hunder følger med. Chila og Candy er to nysgjerrige hunder, men de vet hvor de hører hjemme - selv på bobiltur - og stikker ikke av. Siv Monica og Svein Arne Mosti bor i Bodø, og tilbringer minst én helg i måneden på Innhavet Bobilplass.


Ekteparet Siv Monica og Svein Arne Mosti bor i Bodø og tar minst en helg i måneden på Innhavet.

Det er blant annet på grunn av turmulighetene at de elsker å være her, forteller de. Og hundene sier ikke nei til tur. Her er det både småtopper innen rekkevidde fra bobilplassen og fine turmuligheter langs svabergene og havet. Siv Monica liker godt å strikke, og lar seg gjerne inspirere av utsikten. Og av bobillivet. Så mye at hun har designet en egen hjemmestrikket bobilgenser til ektemannen. Når det er helg eller ferietid kjører Siv Monica og Svein Arne ellers gjerne etter været. Da kan de fort havne både på Dovrefjell og i Finnmark, forteller de to fornøyd.


Svein Arne Mosti viser gjerne frem sin spesialdesignede genser, som kona har designet og strikket.

Panorama

Innhavet Bobilplass ligger rett ved E6, omtrent midt mellom Bodø og Narvik. Plassen ligger i en skråning som gjør at mange av de oppmerkede og tilrettelagte parkeringene kan nyte flott panoramautsikt utover Sagfjorden i Steigen. 

Du betaler på bensinstasjonen, som ligger rett ved. Her er det også toalett. Dusj kan leies på hotellet like ved, og det finnes både butikk og servering i nærheten. Her får du med andre ord alt du trenger, selv om Innhavet er et lite sted. Det er ingen som klager på prisen. Det er flotte, asfalterte områder til bobilene, og kunstgress til bord og stoler til en pris på 200 kroner natta. Det er inkludert 16 A-strøm, noe gjestene vet å sette pris på. Selv om det mangler et sanitærbygg, som Svein Arne påpeker.

De fleste vet også å benytte de flotte turområdene man kan nå fra plassen. Her er både korte og lange fjellturer innen rekkevidde, i tillegg til flotte turområder i fjæra.

Fakta

  • Pris: Kr 200 per natt
  • Strøm: 16A
  • Fylling av vann: Ja
  • Tømming: Både toalett og gråvann
  • Sanitæranlegg: Toalett og dusj på hotellet
  • 30 plasser på asfalt med kunstgress
  • Åpen hele året
  • Dagligvarebutikk rett i nærheten
  • For både bobiler og vogner
  • GPS: 67.963489, 15.928363

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden