: Europas beste vintercampingplass | Din Fritid

Europas beste vintercampingplass

Tyske ADAC deler hvert år ut priser til forskjellige campingplasser i Europa i flere kategorier. Den italienske og meget luksuriøse norditalienske plassen Caravan Park Sexten har flere år på rad blitt kåret til Europas beste. Hvorfor kan du lese her.

Beste fra to land

I dette området av Nord-Italia - meget tett på grensen til Østerrike, kan du raskt bli i tvil om hvilket land du egentlig er på ferie i. Det enkle svaret er begge, geografisk er vi i Italia, men mentalt og kulturelt er vi i Østerrike. Det er befolkningen, som snakker både flytende italiensk og tysk, helt åpne og også stolte av. De forteller gjerne om de mange fordeler ved å ha det beste fra to land. Campingplassen avspeiler også det.


Caravan Park Sexten

Historisk sted

Campingplassen er bygget opp som en gammel gård. Slik ser det ut utenfra, men innvendig er alt moderne uten at sjarmen har blitt borte. Det er godt gjort - for alt går opp i en høyere enhet. Det er fjellstemning, tyrolerstemning og campingstemning samtidig som du skjemmes bort fra første dag. Fasilitetene er av høyere standard enn de fleste av oss har hjemme privat. Det er pent, rent og oppvarmet. Alt ønskelig av funksjoner er tilstede, men det er innredningen og inventaret som imponerer mest. De gamle tunge tredørene er malt i beste tyrolerstil og det samme er de hvitkalkede veggene innendørs.

Enkel adkomst

Fra Norge går det strake veien gjennom Danmark og Tyskland, over Brennerpasset og nord for Bolzano kjører du inn i Pusterdalen. Ved byen Sesto/Sexten rett ved den østerrikske grensen i Syd-Tyrol ligger Caravan Park Sexten og gjemmer på alle sine herligheter. Det er kun de siste kilometerne hvor du kjører opp i fjellene. Men det er ikke for bratt på landeveien som er godt skiltet. Det er lett å finne campingplassen.

Hvorfor så bra?

Det er vanskelig å si nøyaktig hva det er som gjør denne campingplassen så bra. Det er nok helheten og naturen plassen ligger i som gjør dette stedet spesielt attraktivt. Campingplassen ligger på 1500 meter over havet med utsikt til alpene mot nord og de imponerende Dolomittene mot syd. Uansett hvor du stiller opp din campingvogn eller bobil er det en utsikt for guder. Servicen er på topp og fasilitetene er over kategorien for komfort og luksus. Det høres sikkert rasende dyrt ut, og selvfølgelig koster det ekstra - men på ingen måte urimelig.


De som ønsker det kan få utdelt truger for fotturer i eventyrlig vinterlandskap.

Aktiv ferie

Caravan Park Sexten passer både for de som er aktive og de som vil slappe av - eller kanskje gjøre begge deler? Det er flere mindre alpinbakker, langrennsspor og guidede fotturer på truger. Spesielt sistnevnte er en stor opplevelse, fordi man går gjennom det eventyrlige vinterlandskapet i dyp puddersnø i ro og fred. Truger leies ut på stedet. Det arrangeres både korte og lengre turer, også tilpasset barn. Etter noen aktive timer i snøen er det på tide å oppsøke det imponerende velvære-senteret, hvor det er grotter med varme bad, utendørs basseng og så mange behandlinger at du helt glemmer tid og sted.

Italiensk kjøkken

Går du sulten i seng er det din egen skyld. På Caravan Park Sexten er det tre forskjellige restauranter. En herlig familievennlig pizza-restaurant med uforglemmelig gode pizzaer, en a la carte restaurant og en gourmet restaurant. Plassen har også naturligvis sin egen vinkjeller med en imponerende samling av det beste blant italienske dråper.

Ski - selvfølgelig

Selvfølgelig bør du stå på ski. Langrennsløypene går rett forbi campingplassen inne i skogen og alpinbakkene er en del av Sextner Dolomitene / Alta Val Pusteria. Her ligger Monte Elmo, Croda Rossa og Monte Croce få kilometer fra plassen. Det går skibuss fra campingplassen til skiheisene. Løypen Signau er nærmest og er kun ti minutters gange unna. Løypen er velpreparert og det er både nye og gamle heiser. Det investeres som aldri før i området: Nye spisesteder, forbedringer av alpinbakker, nye heiser og snøkanoner gjør det til et spennende område å følge med på i årene som kommer. Ski kan leies flere steder.


Stemningsfull vintercamping.

Perfekt

En perfekt vinterdag kan være så mye. Men her i Sexten ville jeg begynt med å skjemme meg bort med restaurantens fortreffelige frokost. Da har du lagt et godt grunnlag for dagens mange gjøremål. Så ville jeg søkt ut i naturen. Truger er en herlig familieaktivitet og spesielt turene med guide gjør det mulig å lære mer om området. Ski er selvsagt også et fremragende valg. Om ettermiddagen ville jeg sette av god tid til velvære-avdelingen. Her er campingplassen på mange måter unik, uansett om du velger behandlinger, det innendørs og meget flotte bassenget eller det oppvarmede utendørsbassenget. Middagen kan nytes hjemme i campingvognen eller bobilen med medbragte italienske spesialiteter, verdens beste pizza på plassens restaurant eller en gourmet-middag om du vil gi full gass. Ingen av mulighetene vil skuffe deg! Den perfekte avslutningen vil være sofaen i vognen med en god bok og et pledd - eller om det er klart vær: En kveldstur hvor du kan se hvordan stjernene rammer inn Dolomittenes karakteristiske fjell. Det er en opplevelse du aldri glemmer. Om du spør meg så handler ferie om uforglemmelige opplevelser - opplevelser for livet.

Fakta

Caravan Park Sexten Les alt om campingplassen på www.caravanparksexten.com. Ferieplanlegging i området: www.s-dolomiten.com/ Følg Anne-Vibekes reiser og å flere reisetips på www.Facebook.com/annevibekerejser

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden