Camping i Kroatia: Solitudo camping: Bynært | Din Fritid
Camping i Kroatia: Solitudo camping

Bynært

Selv om utsikten fra campingen er storslagen, der du ser utover havna på de oppankrede cruiseskipene, er det ikke derfor du drar til Solitudo. Dette er en camping du først og fremst besøker når du skal oppleve Dubrovnik.

Klok av skade, er jeg alltid skeptisk til hvor GPSen styrer meg. På vei til Solitudo, blir jeg ganske urolig når vi kjører mot sentrum av Dubrovnik. Men det viser seg at man må innom et litt trafikkert område for å komme til campingen. 

Selve plassen ligger i et rolig og kupert område. Betjeningen er vennligheten selv, og vi kan bare velge oss plasser. 

Vel på plass ytterst på tuppen, med flott utsikt og romslige plasser, er vi spente på målet vårt - Dubrovnik. Så spente at vi tar bussen inn til sentrum, selv om det begynner å bli mørkt.

Flott strand

Men campingen har også mye spennede å by på. Litt vel spennende fikk vi det under vårt opphold. Den ene natten var det skikkelig uvær, med både lyn og torden, og det kortsluttet vår 230V-tilkobling, og la hele plassen i svart. 


Himmelen gikk fra blått til nesten svart i løpet av et øyeblikk…


Plutselig styrtet regnet ned, og vi fikk det litt travelt.

Solitudo har enkel standard, men gode plasser, som er naturlig tilpasset det kuperte terrenget. Det er fem minutter til nærmeste strand, hvor det er utleie av solstoler, is og mat - og mulighet for diverse vannaktiviteter. Noen i følget vårt leier seg en times tur med vannscooter, og får på kjøpet oppleve skjærgården og øyene. 

Det er masse småfisk i området, og de minste har en travel jobb med håven i det varme vannet.

Tilbud

Det var sporadiske kulturtilbud på campingen, og den kvelden uværet kom, skulle det egentlig vært konsert. Men det er uendelige muligheter i Dubrovnik, også innen kultur.

Det er en liten enkel butikk på campingen, samt en restaurant. De fleste vil nok likevel velge sentrum, om man skal spise ute. Her får du definitivt en betydelig høyere stemningsfaktor.

Juryens kommentarer

Flott utsikt, men litt langt til stranda - som var veldig bra og hadde mange tilbud. God massasje. Grei adkomst til byen med buss. Litt avstand til sanitæranlegg, med enkel standard.


Massasje på stranda.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden