Camping i Kroatia: Solaris Camping Beach Resort: Favoritten | Din Fritid
Camping i Kroatia: Solaris Camping Beach Resort

Favoritten

Solaris er vinneren i vår uhøytidelige test av sju campingplasser i Kroatia. Det skyldes en variert plass som er fint tilpasset omgivelsene, og et høyt nivå på alle tjenester og tilbud.

Vi hadde forhåndsbestilt vårt opphold på Solaris, men ikke fått tildelt noen konkret plass. I resepsjonen hadde de ikke helt oversikt, men det var muligens en ledig plass helt nede ved vannet. Det ordnet seg, og var helt sikkert en faktor som gjorde at vårt opphold på Solaris ble bortimot perfekt. Det har seg nemlig slik at selv om flere plasser har fått samme karakterer, så har denne plassen flest stemmer om vi  finregner på desimalene til juryens stemmer. 

Resort

Solaris har mange likheter med Zaton, i den forstand at de også har leiligheter og masse tilbud. Her finnes det også en stor strand, men Solaris byr også på mer spredte bademuligheter langsmed strandlinjen. Det gjør noe med parasollfaktoren, om man er opptatt av den slags. 

Det er ingen tvil om at Solaris er en stor resort. På området er det hele seks hoteller og på campingen er det utleie av både mobile homes og villaer.

Det er en egen strandpromenade på resorten, og på området finner du flere basseng, restauranter og barer. Et sjørøverskip i full skala bidrar til å skape steming i baren, og det er mange mugliheter for å få seg både mat og drikke.

En helt unik opplevelse er en middag i den dalmatiske landsbyen. Å komme inn i den lille landsbyen med de små steinhusene er som å vandre tilbake i tid. Her dyrkes kortreiste urter og grønnsaker, og det er aktiviteter som lokal musikk og demonstrasjon av gamle håndverks- og mattradisjoner. Her står stemningen til høyeste karakter. Husk å bestille bord, og pass på at du får bord inne i selve landsbyen, som er stengt for andre enn middagsgjester.  

Norske naboer

Det er greit å være klar over at det er en bit å kjøre for å komme til Solaris, sammenlignet med mange av de fine plassene på Istria. Vi snakker om drøyt tre timer kjøretid fra Rijeka. Du får imidlertid med deg opplevelser på turen, og det er interessant å følge skiftet i landskapet. Våre nærmeste naboer viste seg å være fire norske familier. Tre med vogn og en med bobil. Du får høre mer fra deres Kroatia-opplevelser i kommende utgaver.

Varme minner

Det er vinter i Norge, men det varmer å tenke på kveldene på Solaris. Vi fikk mange solnedganger på de drøyt to ukene vi var i Kroatia, men ingen var så spektakulære som nettopp her. 

 

Juryens kommentarer

Masse, masse tilbud. Fint gå-terreng. Best butikk. Plassen rett ved vannet var fantastisk. Bra strand og basseng, morsom restaurant i autentisk miljø, og god mat. Mye småstein på stranda. Alle aktiviteter og sanitæranlegg passe spredt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden