Italia: Agricampeggio Le Carbonaie | Din Fritid
I det jeg skrudde av tenningen på bobilen, kunne jeg virkelig nyte utsikten fra den høytliggende campingen.
Italia

Agricampeggio Le Carbonaie

At dette er en campingplass som både ligger utenfor allfarvei og landlig til, forstår nok de fleste ut fra navnet. Vi kjørte A11 vestover fra Firenze og så etter en camping utenom det vanlige. Det fikk vi til de grader på Le Carbonaie.

Mens vi kjørte i området, sjekket vi GPSen og så at det var ikke så lange omveien å ta natten på bondegårdscampingen Agricampeggio Le Carbonaie. Der er det vakker natur, utsikt og flere dyr. Sistnevnte fristet særlig barna i reisefølget. Men den relativt korte veien tok sin tid å kjøre. De få kilometerne fra hovedveien og opp, buktet seg oppover i landskapet som en ekte vestlandsvei.


Alessandra og Nadia var vårt vertskap på Le Carbonaie, og er stolt av å vise fram den tradisjonsrike og flott beliggende gården for sine gjester.


Det er flotte og grønne plasser på campingen, selv om tåken denne morgenen stjal utsikten.

Utsikt

Men vel fremme var det ingen som angret. Vi fikk en super plass med utsikt over slettelandskapet sørover. I skumringen ble byenes plassering tydelig når lysene kom på. Det var bare å nyte synet denne julikvelden hvor gresshoppene lydla opplevelsen med sitt akkompagnement. Vi rakk heldigvis å bestille brød, det bør man alltid gjøre på slike små italienske campinger. Det er en opplevelse i seg selv, og noe vi satt pris på til neste dags frokost. Brødet bakes i den lokale landsbyen. Nå var tiden kommet til å hilse på eselet, geitene og hunden som hadde fått opp egne «vokt deg for tyven» varselskilt. Den småfrekke hunden har det med å stikke av med gjestenes ting, kunne vi lese.

På trærne henger det plommer, sitroner og mange slags frukt i det grønne området. For det er påfallende frodig her, og man ser blomster over alt.

Gården er ikke bare dyrevennlig, her har det i lang tid også vært produsert kull. Plassen som opprinnelig ble benyttet til kullproduksjon er beholdt.

På campingen er mulig å få servert hjemmelaget italienske spesialiteter med kortreiste ingredienser. Det gjelder både til middag og frokost.

Trives du på landet med fred og ro, er dette en super plass med trivelig vertskap. Er du derimot ute etter en enkel og rask overnatting mens du skal sluke mil, så blir adkomsten til Le Carbonaie litt for vanskelig tilgjengelig.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden