: Skaper julestemning i Spania | Din Fritid

Skaper julestemning i Spania

Caravaning La Manga er en enorm camping med 1400 plasser, på en av de lager Hartvik og Mirjam jul i bobil og campingvogn!

La Manga, Spania: Den lille gaten foran plassen til Hartvik W. Stavem og Mirjam Solbakken på campingen i La Manga blir mer folksom i julen. 

– De tyske gjestene på campingen her sier at vi har den fineste juledekorasjonen, forteller Mirjam med et stort smil til Din Fritid.


– Vi har fått mye skryt for julepyntinga i bobilen vår, forteller Mirjam Solbakken og Hartvik W. Stavem.

Caravaning La Manga er en enormt stor plass. Det er nesten 1400 plasser her, de er på 85kvm eller 100kvm. De fylles opp av bobiler, campingvogner og telt. En del av tomtene har hytter. Gjestene som kommer hit, noen for en periode, andre på helårsplasser er fra England, Tyskland, Nederland, Sverige og Spania.

– Vi er ikke mange norske her, bare 3-4 stykker, forteller Hartvik og fortsetter: – Denne plassen har vi vært på i 13 år og den leier vi på årsbasis. Vi er her til og fra. Det blir flere turer hjem i året med fly og på våren kjører vi alltid bobil hjem. Bobilen bruker vi på turer hjemme hele sommeren før vi på høsten setter nesen nedover til varmen igjen. Vi tar oss god tid på turen opp og ned, vil se oss om. Vår tomt her er 100 kvm og det er plass til campingvogna, bobilen, stort fortelt og et rom vi fått laget hvor vi har vannklosett, dusj og plass til vaskemaskin.


Den 100 kvadratmeter store plasen til Mirjam Solbakken og Hartvik W. Stavem er skikkelig julepyntet når Din Fritid besøker paret.

– Vi begynner julepyntingen forsiktig første søndag i advent med adventsstjerne og adventslys, så blir det mer og mer etter hvert som det nærmer seg jul. Vi prøver å ha noe nytt hvert år. I år er det en isbjørn som er kommet til i samlingen, men vi tar alltid vekk noe - slik at det ikke blir for mye lys, nisser og glitter, sier Mirjam.

– Alt er styrt med timer slik at lysene kommer på til riktig tid og slår seg av på dagtid. Det er spesielt praktisk denne julen hvor vi tar en tur hjem for å besøke familie. Vi har flere år feiret jul og nyttår her nede, forteller Hartvik.


Hartvik W. Stavem trives med bobil i Spania på fast plass, han kan fortelle at det er veldig sosialt og trivelig på campingen.

Sosialt

– Det er veldig sosialt her, vi har venner over alle landegrenser. Her tar alle vare på hverandre i alle sammenhenger. Opplever en sykdom er det alltid noen som stiller opp for å hjelpe, sier Mirjam.

– Det som er fint med å ha helårs plass er at når vi her hjemme eller på andre turer med bobilen her ned så kan barn og barnebarn bruke plassen til sine ferieturer i skoleferier, sier Hartvik.

– Å kjøpe leilighet her nede kommer ikke på tale. Det er helt perfekt med bobil og campingvogn. Vi opplever samholdet mye bedre her på en campingplass enn i en leilighet i Spania. Her snakker alle med alle. I mange leilighetskomplekser i området er det nesten ikke folk på vinteren, det er helt stille. Folk jeg har truffet som har leilighet her forteller at de kan føle seg litt ensomme og av og til utrygge når det er så få som er i ferieleilighetene på vinteren, forteller Hartvik.

– Her vi bor er det en levende plass, med aktiviteter hver dag og vi ser etter hverandre, sier Mirjam.

Nå når vi har julepynten på plass kommer folk fra hele campingen bortom for å se hva vi har funnet på denne julen. Spanjolene ringer gjerne på og spør om de kan få ta bilder av julestemningen hos oss, avslutter en juleglad Mirjam.


Hartvik W. Stavem trives med å tilbringe vinteren under spanske palmer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden