Nürburgring: God plass ved Ringen | Din Fritid
Nürburgring

God plass ved Ringen

Verdens mest kjente racingbane, legendariske Nürburgring, er spennende uansett om du er motorinteressert eller ei. Ved en av banens krevende svinger ligger en enorm parkeringsplass. Her kan du nyte frokosten din til lyden av brummende motorer – helt gratis.


Verdens mest kjente racingbane, legendariske Nürburgring!

Å starte dagen ved verdens mest kjente (eller ukjente) racingbane er en spesiell opplevelse. Etter å ha kokt kaffe og dekket frokostbord ute i «veikanten» er det bare å sette seg til rette og vente på de første morgenfriske førerne. Vi har allerede sjekket dagens kjøreplan på hjemmesiden, og en stund senere hviner de første bilene forbi. Det er en klassisk asfalt-bane og massevis av legendariske biler. Om man, som undertegnede, nærmest er oppdratt til å elske alt som har med motorer å gjøre, kan man få frysninger av mindre.


Godt selskap, en bobil og noen timers car-spotting ved Brünnchen. Selve definisjonen av trivsel!

Nürburgring, Ringen, Nordsløyfen, GP-sløyfen. Ulike deler av banen har ulike navn og kallenavn. Blant annet finner vi den moderne GP-banen, men også Nordsløyfen, den gamle, myteomspunne og lange delen av banen. «The green hell», med sine 2,8 mil, slynger seg frem gjennom de tette skogene vest for Bonn.


Velkjent klistremerke med banestrekningen avbildet. Øverst til høyre på kartet ligger Brünnchen-svingen. Lengst nede ser man den moderne GP-banen, som er separert fra den lange Nordsløyfen.

Tett mellom svingene

Nürburgrings Nordsløyfe har intet mindre enn 73 svinger og et interessant parti som går under navnet Brünnchen. Dette ligger lengst øst på banen, omtrent halvveis i en runde. Det er ved Brünnchen vi parkerer, dog ikke om natten. Vi velger heller å komme tidlig om morgenen for å spise frokost og titte på bilene i noen timer. Mange andre sover her i bobilene, campingvognene og personbilene sine - plassen er helt gratis utenom når det er større konkurranser. Under ADAC 24-timers, DTM og lignende arrangementer gjøres parkeringsplassen om til camping. Da koster det 17 euro per natt. Det finnes også dusj og toaletter her. Da vi var her møtte vi til og med en food truck som solgte bratwurst.


Det er ingen egentlig oppstillingsplass, men går likevel under navnet Parking Brünnchen. Her er det helt ålreit å overnatte – og for den motorinteresserte er utsikten uslåelig.

Åpent for alle

Det unike med Ringen er at hvem som helst kan kjøre her. Selv personbiler, motorsykler og bobiler er velkomne. En naturlig følge av dette er at det er stor variasjon i kompetanse- og prestasjonsnivået til de ulike som passerer oss og frokostbordet. Noen kjører hardt, andre ikke.

Under vårt besøk ser vi alle mulige biler. Porsche, Ferrari, Aston Martin, men også andre, mer vanlige personbiler som Audi og Volvo. Etter et par timer har vi likevel fått nok, og kjører videre. Om du skulle være i området, behøver et sted å sove og er motorinteressert, kan dette likevel være en velegnet «stopover».

Fortsetter du til GP-banen, finner du suvenirbutikk, berg-og-dal-bane og restauranter. Her er det også mulig å få en guidet omvisning bak kulissene. Om du har nervene i orden kan du bestille en «Løpstaxi» og få sitte på én runde i en 520-hesters Porsche. Antakelig dine raskeste to mil noensinne!

Fakta Nürburgring Nordschleife

Åpningsår: 1927

Banelengde: 20,8 km

Runderekord: 6:44.97, Lamborghini Aventador 26 juli 2018

Hjemmeside: www.nuerburgring.de. Her finner du informasjon om banekjøringsdager og åpningstider.

Pris for vanlig kjøring i eget kjøretøy: 30 euro/runde

Renn-taxi: 295 euro/runde, Porsche 991.2 GT3 RS

www.renn-taxi.de

Parkeringsplass Brünnchen

Antall plasser: 100+

Pris: Gratis (unntatt ved større arrangementer)

Service: Søppeltømming, kanskje også food-truck

Rangering Google Maps: 4,7 (302 anmeldelser)

Adresse: Parkplatz Brünnchen, B412, 53518 Herresbach

GPS: 50.370250, 7.006797

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden