Ekstra mange på veien:: Ta det rolig i påsketrafikken | Din Fritid
Ekstra mange på veien:

Ta det rolig i påsketrafikken

Mer enn halve Norge skal ut å reise i påska. Stor trafikk og skiftende vær kan være krevende også for deg som kjører bobil eller har en vogn på slep på en av årets første turer. Et godt råd for å sikre at alle kommer trygt fram er å stresse ned og planlegge god tid til reisen.

– Folk er flinke og ansvarlige i trafikken. Men vær likevel på vakt. Selv med en sen påske kan skiftende vær- og føreforhold, spesielt på og over fjellet, kan gjøre turen krevende. Økt trafikk på veiene betyr også økt risiko, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Statens vegvesen har fem vegtrafikksentraler, 500 webkameraer og 400 værstasjoner som skal bidra til at påsketrafikantene kommer seg trygt fram.
Ved å klikke på kartet under kan du finne oppdatert trafikkinfo der du er (ekstern lenke):

Statens vegvesen har utviklet et interaktivt kart som viser trafikkmeldinger, vær- og føremeldinger samt trafikkflyt. Klikk på bildet!

 

Få påskeulykker

Hvert år skjer det om lag 70 ulykker med personskader i påsketrafikken. I fjor mistet ingen livet i påsketrafikken mot en i 2017, tre i 2016, en i 2015 og fire i 2014.
– Senk farten, følg køen og dropp farlige forbikjøringer. Du sparer nesten ingen tid på vågale valg, men utsetter deg og andre for fare. Ved å ta hensyn og kjøre vettugt kommer både du og dine medtrafikanter trygt fram, sier Gustavsen.


Et godt råd for de som skal ut på tur i påsken, og det gjelder over halvparten av Norges befolkning, er å ta det med ro - og beregne god tid!

Stress ned

Vegdirektøren er overrasket over at mange har det ubegripelig travelt i påsketrafikken:
– Det er bedre å komme fram litt senere enn ikke i det hele tatt Mange kjører på veier de ikke er vant med å kjøre. Været og føre kan være skiftende og krevende. Bruk den tiden som trengs. For høy fart og unødvendige forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er dessverre gjengangere i påskeulykkene, sier Terje Moe Gustavsen.


Vegdirektør Terje Moe Gustavsen har et godt råd til påsketrafikantene: Ro ned og beregn god tid, du kommer frem - men det kan ta litt lenger tid enn normalt.

Gode råd:

Planlegg turen! Sjekk vær- og føremeldinger og reisestrekningen din på vegvesen.no

Ha fokus på bilkjøringen, ikke mobilen

Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Hold køen!

Bruk bilbelte

Bruk hodet, ikke mist det. Pakk bilen og skiboksen riktig

Sørg for at bilen er i god teknisk stand

Stopp og sov hvis du blir trøtt

Ring 175 for å få den siste og viktigste trafikkinformasjonen.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden