: Stress ned i juletrafikken | Din Fritid

Stress ned i juletrafikken

Mer enn halve Norge skal ut å reise i jula. Juleturen kan bli krevende med stor trafikk og skiftende vær. – Planlegg turen godt og bruk tida som trengs. Kom trygt fram, er Vegvesenets råd.

– De aller fleste er flinke og ansvarlige i juletrafikken. Men det er likevel på sin plass å minne folk om å være på vakt. Skiftende vær- og føreforhold, spesielt på og over fjellet, kan gjøre turen krevende. Flere biler på veiene betyr også økt risiko, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.
Vegvesenet holder de veifarende løpende orientert om forholdene gjennom sine fem vegtrafikksentraler, trafikkmeldinger på Vegvesen.no og gjennom pressen.
– Våre folk er på 24/7 gjennom hele jula, lover vegdirektøren.

80 juletrafikk-ulykker

Hvert år skjer det om lag 80 ulykker med personskader i juletrafikken. I fjor mistet to livet i juletrafikken, mot seks i 2017, to i 2016 og ingen i 2015 og 2014.
– Om du tilpasser farten etter forholdene og holder fartsgrensen bidrar du til en trafikksikker juletrafikk både for deg, dine og alle andre som er ute på veiene. Det er også viktig å sikre både passasjerer og last på en skikkelig måte, sier Hovland.

Stress ned

Vegdirektøren er overrasket over at mange har det så travelt i juletrafikken.
– Mitt største juleønske er en jul uten drepte og hardt skadde i juletrafikken. Mange kjører på veier de ikke er vant med å kjøre. Været og føre kan være krevende. For høy fart og unødvendige forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er dessverre gjengangere i juleulykkene. Planlegg turen godt. Bruk den tiden som trengs. Det er bedre å komme fram litt senere enn ikke i det hele tatt, sier Ingrid Dahl Hovland.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovlands juleønsker:

  • Sjekk vær- og føremeldinger. Planlegg turen!
  • Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Hold køen!
  • Bruk bilbelte
  • Pakk bilen riktig
  • Sørg for at bilen er i god teknisk stand
  • Stopp og sov hvis du blir trøtt

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden