Landlig bobilplass: Blant hester, katter og høner | Din Fritid
Landlig bobilplass

Blant hester, katter og høner

For to år siden begynte ideen om å etablere en bobilplass å ta form hos ekteparet Gro Heimdal og Thor Rødbotten. Med bare 10 kilometer til Kistefos museum og 14 kilometer til Hadeland Glassverk så de et behov for parkering for bobilfolk på tur i området.


Vertskapet på Lisletta stall og bobilparkering trives med stor aktivitet i sin pensjonisttilværelse. Ved siden av dyrelivet på gården har de gjort plass for bobilparkering. På tunet har de plass til fire bobiler, men kommer det flere finner Gro og Thor en plass til de også.

Bobilparkeringen har strøm til fire bobiler, men kan ta imot flere etter behov.

– Siden eiendommen vår grenser til Gudbrandsdalsleden, en 643 kilometers pilegrimsrute fra Oslo til Trondheim, tilbyr vi pilegrimer rom til overnatting hos oss. Vi trives med å ha besøk. Det var litt tilfeldig at det ble bobilplass hos oss, men vi så at det var dårlig med plasser rundt de to attraksjonene Kistefos og Glassverket, så da kom tanken om å tilby parkering litt etter litt. Ideen ble «alvor» først i 2019, og det ble et travelt første år, med mest utlendinger på besøk, forteller Gro til Din Fritid.

– De besøkende finner oss i forskjellige apper. Camper Contact og Park4night er ofte benyttet for å finne frem til oss her ved Hadelandsveien. Opprinnelig var eiendommen et gartneri. Vi kommer fra Oslo, men ville ha mer plass og dyr rundt oss, så vi solgte huset og flyttet på landet. De siste årene har vi drevet med oppussing og utvikling av eiendommen, forteller Thor engasjert.

Egg

– På gården har vi vår egen hest. «The art of beat» er en 20 år gammel travhest som har gode dager her på Lisletta. Vi leier ut stallplass til opptil 10 hester, så det er stor aktivitet her med både hestefolk, bobilgjester og pilegrimer. To katter har vi også. De passer på å holde musebestanden nede. Hønene våre er frittgående, og fungerer som «fartsdempere» inne på plassen her. De holder seg nær oss hele tiden og kommer når vi roper på dem, forteller Gro med et fornøyd smil.

– Når vi har egg får bobilgjestene som kommer hit et par store egg som velkomsthilsen. Har gjestene barn kan de være med og plukke eggene selv, sier Gro.

Motorsykkel

Ekteparet har selv både bobil og motorsykkel, men hver gang de skal på tur må de ha avløser på gården. Noen turer får de uansett til, men ikke helt som alle andre:

– Jeg kjører foran med Harley´en min og kona kommer etter med bobilen. Bobilen er merket med et Harley-emblem og et følgebil-skilt, gliser Thor.

– Etter å ha kjørt motorsykkel selv og en tid sittet på med Thor, ga jeg meg med motorsykkel for seks år siden. Jeg testet ut bobillivet og syntes det var gøy. Av og til er det litt utfordringer på campingplasser og parkeringer: Vi må forklare at vi er i følge slik at vi ikke må betale dobbelt, sier Gro.

Pensjonister

– Det ble litt reaksjoner i familien da vi flyttet hit. De lurte på hvorfor vi skulle ta på oss masse arbeid nå som vi kunne ha en rolig pensjonisttilværelse. Men som pensjonister kan man ikke sette seg til, man må ha noe å holde på med. Vi trives med dette og er hjemmekjære. Besøkende som kommer hit får tilbud om parkering med strøm, toalett, vannfylling og tømming av gråvann til 250 kroner. Dusj koster 20 kroner og har ingen tidsbegrensning. Selskapslokale har vi også, Valhall, som besøkende kan bruke etter avtale. Neste år planlegger vi også å tilrettelegge for tømming av dokassetten, forteller Thor.


Det er også mulighet for å bruke selskapslokale etter avtale.

Pass opp for katten

– Språk er ikke noe problem. Vi har hatt gjester fra Sør-Korea, Australia og mange andre land. Det går i litt engelsk, tegnspråk, miming og godt humør.

Noen tar kontakt med oss for å spørre om vi har lekeplass. Da svarer vi at det har vi ikke, men tumleplass har vi! Enkelte besøkende ønsker seg også nærkontakt med hest, som å klappe, stelle og ri. Vi kan ordne det meste med god hjelp.


Ekteparet Gro Heimdal og Thor Rødbotten byr på gårdsliv på bobilparkeringen. Her kan en følge med på stell av hestene, kanskje få lov å være med litt selv, bli med i hønsegården for å finne egg til frokosten eller bruke bobilplassen som utgangspunkt for besøk på Kistefos, Glassverket og bytur til Hønefoss.

Kattene våre, KattTo og Miss Sophy, er så sosiale at vi må være nøye med at de ikke blir med bobilgjestene når de kjører av gårde. Så vi oppfordrer alle til å se nøye gjennom bobilen før de drar, avslutter Gro - som ønsker bobilfolket velkommen inn på tunet.

Kontaktinformasjon

Stall Lisletta Bobilparkering

Hadelandsveien 122

3511 Hønefoss

+47 996 08 604

+47 918 71 202

Stall.lisletta@gmail.com

www.facebook.com/lisletta.stall

GPS 60.147675, 10.294284

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden