Sommer i Telemark: 15 sommer-attraksjoner Telemark | Din Fritid
Sommer i Telemark

15 sommer-attraksjoner Telemark

Telemark har rustet seg til sommeren, og kan by på mange nye attraksjoner for liten og stor. De fleste kjenner til Bø Sommarland, med sine mange vannsklier, men Telemark er veldig mye mer enn det. Det finnes også en uendelighet av steder du kan overnatte. Ønsker du å bo på en campingplass med muligheter for sol og bad, er Rognstranda Camping (se hovedbildet) et av mange eksempler på det. Her får du noen tips til hvorfor du skal legge turen til Telemark (artikkelen er fra 2019).

 


Vannsklia Tryll

1. Flerdimensjonal sklie

Fart og moro i flere dimensjoner! Bø Sommarland, en av Norges største turistattraksjoner har i år en skikkelig kul nyhet. Vannparken innvier den nye vannsklia Tryll. I denne attraksjonen kan du selv velge tema før du suser nedover i sklia og underveis få en flerdimensjonal opplevelse med vann, film og lyder.


Det er mulighet for nærkontakt med dyrene på Hulfjell gård.

2. Hulfjell vannpark

Leke i vannet? Hulfjell gård har mange aktiviteter. Å besøke dyrene på gården er populært. Aktiviteter spenner fra en ni meter høye klatrevegg, hoppeslott til små traktorer for de minste. Den store nye attraksjonen i fjor var Hulfjell vannpark – en omfattende flytende installasjon på innsjøen nedenfor gården. Etter endt bad kan man varme seg i badestampen eller badstua.


Prøv padel i Skien Fritidspark.

3. Padel

Har du prøvd sporten Padel? I Skien Fritidspark kan du prøve den nye sporten Padel, litt ukjent for nordmenn, men kjempestort i eksempelvis Spania. Padel spilles på en liten tennisbane med glassvegger, gjerne som double, det vil si i par mot par. Padelbanene i Skien Fritidspark har raskt blitt populære hos flere brukere. Her leier du baner og utstyr. Padel er lett å lære.


Splitter ny klatrepark i Skien Fritidspark

4. Ny, luftig klatrepark

Liker du å klatre? Sensommeren 2019 åpnet en helt ny klatrepark. Den nye klatreparken blir luftigere enn den gamle, det er lett å se hele parken siden den monteres på harde trestammer vollen rundt kunstgressbanen. Klatreparken gir fart og spenning for store og små, med 7 løyper av ulik vanskelighetsgrad og dobbel zipline på hele 220 meter hvor to kan kjøre sammen eller om kapp.


Spennende utfordringer i Peer Gynt Escape Room.

5. Peer Gynt Escape Room

Gåtemestre og escape room-fans - gled dere! På selveste Henrik Ibsen Museum åpner denne sommeren Peer Gynt Escape Room. Flere rom tar deg inn i de spennende verdenene Peer er innom i teaterstykket av Ibsen. Klarer dere å løse gåtene før tiden går ut? Her må alle gode krefter forenes! 

6. Peer Gynt på Pub

Peer, du lyver! Peer på Pub er en ny oppsetning av Henrik Ibsens mesterverk, Peer Gynt. Publikum blir tatt med gjennom Peer Gynts liv. Originalmusikken blandes med musikk av The Doors, Britney Spears og Prince på mesterlig vis. Stykket vises som matine på Henrik Ibsen Museum på utvalgte lørdager i sommer samt helt og fullt på Parkbiografen i august.


En stille tur på Telemarkskanalen er virkelig å anbefale. Foto: Vidar Askeland/visitnorway.com

7. Vakre Telemarkskanalen

I dag kan du oppleve denne eventyrlige vannveien med smale elver, store innsjøer, gammel kulturhisorie, folkeliv og slusing. Enten fra dekket på en av de tre kanalbåtene eller i egen fritidsbåt. 

Er du av en aktive typen kan du oppleve kanallandskapet med padleårer, sykkel eller vandring. Langs kanalen er det et rikt utvalg av museer, kulturminner, koselige spisestder og fantastiske kulturarrangementer.

8. Vikingfestivalen

Opplev kulturen fra TV-seriene Vikings og Game of Thrones. På Ulefoss skrus tiden tilbake til vikingtiden når Vikingfestivalen lanseres 17. - 24. juli. Vikingskipene vil seile på tokt på kanalen og gjennom slusene.


Nye, morsomme sykkelstier i Kragerø.

9. Nye sykkelstier i Kragerø

Gleder på to hjul, flyt gjennom terrenget! På Kragerø Resort kan «barn i alle aldre» ha det moro i de nye sykkelstiene. De passer både nybegynnere og erfarne syklister. Du finner både tekniske singletracks over svaberg og gjennom skogen eller bredere stier som passer hele familien – valget er ditt.


Unik saunatønne!

10. Saunatønne med utsikt

Spa og Velvære på campingtur: Saunatønna på Sandviken Camping har spektakulær utsikt over Tinnsjøen. Her kan du nyte campinglivet i luksuriøse omgivelser. Hvis du ikke er gjest på campingplassen vil Sandviken Camping tilby dropp in i badstua på utvalgte dager. 


Badstu i spesielle omgivelser.

11. Flyvende badstuer

Spa og velvære på høyfjellshotell: De nye, flytende badstuene på Kvitåvatn, Gaustablikk høyfjellshotell er både et flott skue og har fantastisk utsikt til Gaustatoppen og naturen omkring. Du kan reservere din egen badstue med plass til åtte personer. Inkludert er tilgang til bassenget på hotellet.


Vannaktiviteter på Vest Telemark museum.

12. Interaktivt spill på museum

Klarer du å temme vannet? Vest Telemark museum på Eidsborg har to nyheter i år: En modell viser aktivitetene og installasjonene til Statkraft i et helt vassdrag. Et interaktivt spill hvor fire personer skal passe på hele vassdraget, unngå flom og så videre.

13. Ny utstilling på Vest-Telemark Museum

– Jeg fant, jeg fant! Aanund Felland fra Tokke var en samler av rang. Vest-Telemark museum har nå laget en utstilling med cirka 1 000 gjenstander.  Her kan du oppleve hverdagslige til svært verdifulle gjenstander. Kuriositeter som 60-talls julepynt til klokker av alle slag.

14. Lokal ølbrygger

«En hyllest til Telemark!» på flaske. Tuddal Høyfjellshotell har sitt eget Fjellbryggeri. Deres tyske ølbrygger Carl har laget en ny øl med hylleblomst fra Telemark som en av ingrediensene. Kombiner smaking av ølet med for eksempel hjemmelaget husmannskost som serveres på søndager i sommer fra kl. 11.00-18.00 i Gildehallen.


Hva med øyhopping i Telemark? Husk å forlate plassen slik du ønsker å finne den selv. Foto: visittelemark.no

15. Øyhopping på Telemarkskysten

Øyhopping på HELE Telemarkskysten. Ta fergene ut til en av femten øyer eller til en annen kystby. Turen kan starte fra Helgeroa, Brevik, Langesund og i år blir også Kragerø en starthavn. Den nye sommerruta fra Kragerø-Jomfruland-Langesund knytter to store regioner med flere øyer sammen. Hurtigbåten Perlen vil betjene den nye ruta og det blir to avganger daglig 24.juni-15.august, alle dager bortsett fra søndager.

Kilde: visittelemark.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden