2015-nyheter: Benimar: Spanske nyheter | Din Fritid
2015-nyheter: Benimar

Spanske nyheter

Benimar er noe så uvanlig som en spansk bobilprodusent. Deres første fritidskjøretøy ble lansert i 1979 og bobil-samlebåndet ble startet i 1986. Benimar har siden 2001 vært eid av Trigano-konsernet.

I Peniscola ved Middelhavskysten, to timers kjøretur sør for Barcelona, ligger Benimars produksjonsanlegg på hele 40 000 kvadratmeter. En drøy fjerdedel av dette er under tak og her er det moderne verktøy og høyteknologiske maskiner som gjør at fabrikken kan produsere 3000 enheter hvert år. Fabrikken har i flere år vært sertifisert for ISO 9001 og ISO 14001 som kvalitetssikring og miljøsikring. Benimar er i dag representert i 12 europeiske land, samt New-Zeland og Chile. Det produsenten selv hevder er unikt for Benimar er deres originalitet og valg av materialer.


Benimar er et ukjent merke i Norge, men den spanske produsenten har mektige Trigano konsernet som eiere.

Stort utvalg

Benimar lager alle slags bobiler fra integrert, til halvintegrert og alkovebiler. I tillegg har de kassebiler i van-klassen. Totalt har de seks serier og 27 modeller i produktkatalogen. Bobilene har siden 2007 blitt importert til Norge av forhandleren Abobil på Bryne. Nyhetene på 2015-modellene til Benimar er at alt treverk i bodelskonstruksjonen er fjernet. De fuktabsorberende tradisjonelle trelektene er erstattet av polykarbonatlekter som ikke trekker fuktighet og er et meget stabilt , sterkt og ”dødt” materiale. Isolasjonen er også forbedret med mer lukkede celler enn tidligere. Undersiden av gulvet er heltrukket i glassfiber og polyester. Flere 2015-modeller leveres på Ford-chassiser med gunstige tilbehørspakker på enkelte modeller som gjør de spesielt prisgunstige.


Benimar lager moderne bobiler med en helt trefri bodelskonstruksjon.

Godt utstyrt

Det sier seg selv at det er mange planløsninger med blant annet midtplassert vegg foran sengeenden på frittstående dobbeltseng, mens innvendige dører enkelt kan brukes til å gjøre området om til omkledningsrom eller bad. Perseo-serien, som er toppmodell til Benimars halvintegrerte, har blant annet som standard brede inngangsdører, stekeovn og rammevindu. Samtlige utgaver som selges i Norge er utstyrt med vinterpakker. Det betyr i praksis isolert og oppvarmet spillvannstank, doble batterier i bodel, isolert stigtrinn, kraftigere varmeanlegg (plassert langt fremme på de fleste utgavene) og ekstra isolering over førerhus.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden