Airstream-kolonne på norske veier:: Amerikansk ferie på norske veier | Din Fritid
Airstream-kolonne på norske veier:

Amerikansk ferie på norske veier

12 Airstream-eiere er i disse dager på felles ferie i Norge. Karavanen startet turen på Montebello Camping og er i ferd med å ta runden ned til Oslo, Grimstad, Sola, Bergen og så Hallingdal i midten på juli.

– Lager de disse ennå? Det er det mest stilte spørsmålet de 12 Airstream-ekvipasjene møter på norske ferieveier.


Arne Myhre og kona Bernadeta trives godt med komforten i sin Airstream.

– Ingen endringer, bare forbedringer. Det er Airstreams motto. Vognene er fremdeles populære etter den første ble laget i 1935, forteller Arne Myhre, president i WBCCI, Wally Byam Caravan Club internasjonal.
Klubbens medlemmer er på tur på norske veier. 12 stolte Airstream-eiere har slått seg sammen og startet karavanen med sine Airstream-vogner på Montebello Camping, videre til Oslo og Bogstad camping. Turen går så til Grimstad, Sola, Bergen og avsluttes i Hallingdal feriepark 14-17 juli.

– Syv nasjonaliteter er med på denne reisen. Her har vi venner fra Skottland, England, Italia, Tyskland, Canada, Sveits og Norge. Dette er så vellykket at jeg vil gjøre det til en årlig begivenhet. Vi vil ta for oss forskjellige land i Europa, sier Arne Myhre entusiastisk til Din Fritid.


Det er høy oppmerksomhetsfaktor på Airstream-vognene, og Arne speiler seg gjerne i glansen fra de berømte vognene.

TV-serie

Arne Myhre og kona Bernadeta er for mange campinginteresserte kjent fra TV-skjermen med “Montebello Camping” og “Ja vi elsker camping”

– På turen nå har vi med en Airstream med vedfyring fra 1948. 70 prosent av alle Airstream-vogner som er laget er fremdeles i bruk. De som kjøpes her i Europa i dag er tilpasset våre tekniske krav. Alt utstyret i en Airstream kan bæres ut eller inn av den brede døren. Derfor er det lett å fornye eller ta ut utstyr for reparasjon eller utskifting. En Airstream kan du ha livet ut, sier president Arne ivrig.

– Airstream har mottoet: “Reis med samme komfort som du har hjemme” og det passer meg bra, vi liker å ha det bra på camping. Det heler startet da jeg var 8 år og jeg så Månelandingen på tv i 1969. Astronautene bodde i en Airstream de første dagene etter at de kom tilbake fra måneferden. Da begynte jeg å spare penger til min første Airstream, forteller Arne.

– Min første Airstream kjøpte jeg i 2009. Da jeg solgte den fikk jeg mer igjen enn da jeg kjøpte. Nå har vi en Airstream Travel Trailer og den bruker vi hele året. Vi eier ikke en campingvogn, men en Airstream, sier Arne stolt.
I dag finnes det et 10-talls Airstream-vogner i Norge. I USA har salget av vognene økt med 50 prosent og produksjonen skal utvides fra 1000 til 1500 i året. Prisen på en Airstream er tre ganger høyere enn en vanlig campingvogn, slik at markedet er begrenset til de spesielt interesserte og engasjerte campere.


Det er lett å kjenne igjen en Airstream.

– Vi har den kuleste hobbyen noen kan ha! Man må være interessert i historien for å kjøpe en Airstream. Hver vogn er nummerert med et tydelig nummer på utsiden og vi har medlemsbok til eierne og kan enkelt ta kontakt hvis vi treffer en likesinnet på veien. Og bestiller du pizza så er nummeret på vogna nærmest som en adresse å regne, sier Arne med et fornøyd smil.


Ekteparet Tore og Anne Berit Avlesen fra Hamar stortrives med Airstream.

Må ha

– Skal jeg ha campingvogn, så vil jeg ha en Airstream! 
Ekteparet Tore og Anne Berit Avlesen fra Hamar var ikke i tvil da de skulle se på campingvogn. Paret har tidligere hatt to bobiler, kanadiske Triple E, store bobiler på 10 meters lengde og hele 2,55m bredde.

– De ble for store på våre reiser rundt i Europa. Det ble upraktisk og vi endte med å selge bobilen og bygge hytte i stedet, forteller Anne Berit.

– Etter tre år uten bobil begynte det å krible. Vi begynte å se på campingvogner, men ville ikke ha en vanlig “whitebox”. Vi hadde sett Airstream på amerikanske filmer og en slik en ville jeg ha, sier Tore fra den brede døråpningen i familiens blanke og skinnende Airstream 604.
Dette er deres andre Airstream. Den første, en Airstream 504, ble kjøpt ny fra Sverige i 2011. Vogna vi har nå er litt større, 2,30 meter bred og 6,04 meter lang. 

– Denne turen er en stor begivenhet for oss. Dette er den første Airstream-karavanen i Norge siden 1956. Dette er morsomt og vi møter masse hyggelige mennesker. Vii har gjennom klubben fått mange nye venner. Vi liker å reise og vil være mest mulig på farten, forteller Tore fornøyd.

Hele året

– Vi bruker vår Airstream hele året, vinter som sommer. Ikke noe problem med det, forteller Tanja og Thomas Meister fra Limburg i Tyskland.
De er på sin sjette tur til Skandinavia. Denne gangen på en spesiell reise til på norske veier sammen med elleve andre Airstream-entusiaster.


Tanja og Thomas Meister fra Limburg i Tyskland bruker sin vogn hele året og er på sin sjette tur til Skandinavia.

– Vi kjøpte denne vogna i 2018. Det er en spesiell utgave, kalt “beach version” Det er bare 10 av dem i Europa og vi kjøpte den første, forteller Thomas fornøyd.
Airstream Tommy Bahama Relax Edition er ikke som alle andre campingvogner. Det er en Airstream, sier Thomas bestemt og er ikke helt fornøyd med at faren hans synes vogna så ut som en salgsvogn for mat.

– Vi er mye på farten og liker også å fricampe, sier Tanja og gleder seg til turen videre med sine nye venner.

Mer info (eksterne lenker):

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 
Finnes i utgave: 

På forsiden