Din Fritid 1-2020 | Din Fritid

Din Fritid 1-2020

Din Fritid med bobil & caravan er i 2020 i sin 25. årgang!  

Tiårets første utgave har som vanlig en blanding av reisesaker fra både fjernt og nært. Moss, Rogaland og Istria er besøkt og reportasjene kan du lese i denne 100 sider tykke utgaven. Vi har også sett på nyhetene og trendene fra CMT-messen.

Vi har sett nærmere på den elegante vognafra Tabbert: Puccini 550 E, vi har besøkt Benimar og sett nærmere på deres produksjon. Kabe er en spesialisert svensk produsent som har kastet seg på bybobil-trenden - vi har en eksklusiv artikkel fra kuldekammeret hvor Kabe Van testet ut under skikkelig kalde forhold. Komfort og luksus finner du i Niesmann + Bischoffs bobiler, vi har sett nærmere på en frisk dekorert utgave med sidesittere. Bobiltesten denne gangen er Laika Kosmo 2009.

Din Fritid har vært med på å kåre Europas beste produkter, se hvem det er som kan krone sine modeller og nyheter med European Innovation Award 2020!

Er du abonnent kan du nå laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Din Fritid med bobil & caravan utgave 1-20: 100 sider med inspirasjon, nyheter og glede!

Ikke abonnent? Det kan du ordne her.

Innhold i denne utgaven: 

Det er trivelig å stå parkert sentrumsnært ved brygga i Moss. Borte er mosselukta, i stedet er det duften fra byens mange kafeer som preger sentrum. Vinterstid er sentrum ekstra trivelig med skøytebane ved paviljongen. Ta også gjerne med fiskestanga, det er godt bitt fra brygga.

Det engelske caravanmarkedet er helt unikt, og har langt større variasjon enn markedet i resten av Europa. Vi har sett på Tripbuddy, som ikke er fargeredd!

På nyeste utgave av Arto 88 EK (2020-modell) kan du velge om du vil ha en tradisjonell vinkelsofa eller sidesittere. Prisen er den samme, men romfølelsen er det stor forskjell på. Vi har prøvekjørt 2020-utgaven med sidesitter.

Bakhjulsdrift, silkemyk drivlinje, gjennomtenkt varmesystem, en prislapp på drøyt millionen og stjerne i grillen. På papiret ser det ut som Laika har truffet blink med Kosmo 2009. Vår test motsier ikke dette.

Innlandet på Istria har et landskap og en matkultur som kan minne om Italia. Området byr på opplevelser som gir et avbrekk fra det typiske badelivet. Et høydepunkt er landsbyen Motovun, men du kan også ta en tur i skogen for å lete etter trøfler, og kanskje avslutte med lunsj på en Michelin-restaurant.

Gamlebyen klamrer seg fast på en odde ute i havet, og fyller stadig mer av horisonten etterhvert som vi nærmer oss. Dette må være en av Adriaterhavets mest sjarmerende byer, hvor himmel og hav konkurrerer om de mest intense blå- og turkisfarger.

Istria byr på deilig klima med fristende hav og strender. Blir du lei av strandlivet, kan et besøk til Grožnjan anbefales. På en høyde litt inne i landet finner du et eventyr av en landsby med idylliske små gallerier, butikker og kafeer.

Istra Premium Camping Resort var helt nyåpnet da vi besøkte plassen i slutten av juni 2019. Likevel var alt av infrastruktur, gress og planter allerede på plass. Campingen ligger på en egen halvøy som stikker ut i havet. Utsikten fra de ytterste plassene er helt magisk.

Danske Jan Kaspersen har et lidenskapelig forhold til det å tilbringe fritiden på hjul. Som agent for Dethleffs og Sunlight i mer enn 20 år har han satt spor etter seg også i norsk caravanbransje. Nå har den nyslåtte pensjonisten gitt fra seg ansvaret for selskapet han har bygget opp til yngre krefter. Nå er det barnebarn, familie og bobilen som får fullt fokus.

Med en egen bukt og nærhet til havet er det ikke rart at Camping Veštar satser på strandrestaurant, vannsport og badeliv. Her finnes også et imponerende bassenganlegg, med et eget «Spray Park» lekeområde for barn.

Det beste med Park Umag er hvor god plass det er her. Utenom høysesongen kan du velge mellom tilbaketrukne plasser i skyggen fra trærne eller å ha det fristende Adriaterhavet like utenfor døra.

En produsent som over flere år har fått et stadig mer solid fotfeste i Norge, er Benimar. Noen vil kanskje synes det er litt naturstridig at en spansk produsent stadig øker salgstallene i Norge, men det har sin logiske forklaring. Din Fritid har vært i Spania og besøkt fabrikken for å få et innblikk i deres bobilproduksjon.

At reiser og opplevelser er en høyt verdsatt fritidsaktivitet for tiden, vitner tilstrømmingen av besøkende på CMT-messen i Stuttgart om. Midt i januar trekker messen rekordmange besøkende som vil hente inspirasjon til sin neste ferietur. I fjor satte messen ny rekord med 260 000 besøkende, i år blir det enda flere.

I Rogaland kan du få nesten alt norsk natur har å by på. Hva er vel villere enn Lysefjorden? Eller Nordsjøen sett fra en strand på Jæren? Forfatter av Bobilguiden, Magne Klann, presenterer her noen av høydepunktene for Din Fritids lesere.

Allerede fra første stund var ambisjonene bak Kabe Van skyhøye. Ikke bare skulle den være komfortabel å bo i og trygg på veien – den skulle også være like egnet til vintercamping som alle andre bobiler fra Kabe. Spørsmålet er om den svarer til forventningene? Vi har tatt den med i kuldekammeret for å teste.

Den er en aldri så liten studie i design, den nye vogna fra Tabbert. Basert på den ti meter lange storebroren Cellini 750, har Puccini 550 E en litt mer praktisk lengde, men samme unike og påkostede interiørdesign.

Redaksjonene i 17 uavhengige tidsskrifter har talt og kåret Europas beste produkter i caravanbransjen. På en flott middag i Stuttgart under CMT-messen i januar var det høytidelig prisutdeling og høy stemning. Din Fritid satt i juryen og var tilstede under utdelingen.