Trafikksikkerhet: Fremdeles vinterføre | Din Fritid
Ferskt bilde fra rv. 7 Hardangervidda. Vinterdriften er ikke over for Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen
Trafikksikkerhet

Fremdeles vinterføre

Mens det er blitt sommer mange steder i landet, pågår det fremdeles brøyting på Hardangervidda.

Disse bildene ble tatt i pinsen, og viser tydelig at det er vinter enkelte steder.

– Dette er vårt samfunnsoppdrag

– Det å holde fjellovergangene fremkommelige og åpne så mye som mulig, er et samfunnsoppdrag vi og entreprenørene våre jobber hardt for, hver dag hele året. For oss stopper ikke vinterdriften med kalenderen, men når tilstanden på veien tilsier det. Og på Hardangervidda er det fremdeles behov for brøyting utført av får dyktige entreprenør Presis Vegdrift, sier teknisk byggeleder høyfjell - Johannes Soldal Måge i Statens vegvesen.

Med andre ord; skal du over fjellet, er det fremdeles viktig at du sjekker værmeldingen og at bilen har dekk som er tilpasset forholdene.

Slik holder du deg oppdatert om fjellovergangene

Det har aldri vært flere muligheter for å hold seg oppdatert på forholdene på fjellovergangene enn i dag, legger Måge til.

– Oppdatert informasjon i sanntid får du på 175.no, i vår nye app Vegvesen trafikk, via SMS-varsel eller på de digitale friteksttavlene vi har satt opp i så god tid som mulig før fjellovergangene.

I tillegg er det viktig at alle trafikanter følger skilting, og kjører i tråd med trafikkdirigentenes beskjeder.

– Mens du sover, jobber andre på veien for deg

Ha også respekt for brøytebilsjåfører og annet mannskap som jobber på fjellet eller andre plasser på og langs riks- og europaveiene.

– De som har veien som arbeidsplass, gjør en samfunnsviktig jobb for oss alle. Respekter at de trenger tid og rom til den. Unngå farlig forikjøringer på fjellet. Det er dessverre noe vi har set mye av i vinter, og noe som kan sette både deg selv og andre i fare, understreker Måge.

– Vi har forståelse for at venting kan være frustrerende for trafikantene, og ikke minst at det er frustrerende med venting på grunn av vinterdrift i månedskiftet mai/juni, men husk at det for alles beste og for alles sikkerhet på fjellet. Det er en viktig del av fårt samfunnsoppdrag å holde veiene åpne så mye som mulig. Men av og til må vi stenge. Og husk at mens du fremdeles sover, så jobber entreprenøren hardt for at veien skal være trygg og åpen for deg, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden