Sprer god stemming: Glade Campere | Din Fritid
Sprer god stemming

Glade Campere

Musikalsk camping og god stemning er stikkord når denne gjengen av bobil- og campingfolk reiser på tur sammen.

– Vi måtte finne på noe, redde stumpene fra danseband-tiden. Vi vil gi litt tilbake til de danseglade og synes det må bli mer musikk og dans rundt om på campingplassene, sier musikeren Lasse Johansen til Din Fritid.

 


De Glade Campere er en musikk- og danseglad samling av bobil- og campingfolk.. Her er det dans, musikk og sang fra tidlig morgen til sent på kveld. Alle skal med og det er gratis å delta

 

– «Glade Campere» er en gjeng musikk- og danseinteresserte folk. Der vi slår oss ned blir det sang, dans og moro.

– En glad camper er som oss. Litt vanskelig å definere, men vi er sosiale, glade i turer, å reise sammen med flere, treffe andre og å skape god stemning. Du kan si at vi driver ambulerende allsang, dans og musikk, sier Lasse med et fornøyd smil.

 

 

Ole Ivars

– Det er mange musikere blant oss. Jeg startet i mitt første band da jeg var 14 år. Det het Kjell Steinars og vi spilte på AUF-fester. Senere begynte jeg i Ole Ivars, hvor jeg var vokalist og spilte gitar i 16 år. Etter det har jeg jobbet med forskjellige prosjekter innen musikk, forteller musikkglade Lasse.

 

 

Ambulerende godstemning

Lasse og kona Anne Heidi fra Elverum hadde tidligere fast plass med campingvogn i Sunne i Sverige. Der arrangerte de dans på campingen. Mange kom til campingen for disse arrangementene. Etter en tid tenkte Lasse og Anne Heidi at en kunne snu litt på dette ved å reise til campingfolket istedenfor. Som tenkt, så gjort: I 2016 solgte de vogna og kjøpte en kjørevogn. Da ble «Glade Campere» etablert.

– Vi har symbolsk medlemskap, og vet egentlig ikke hvor mange medlemmer det er – men medlemsmassen er økende. Det koster 50 kroner å bli medlem, og det kan du ta på avbetaling, sier Anne Heidi med et smil. For prisen av medlemskapet får du en button. Det er også mulig å kjøpe t-skjorte eller jakker med trykk av «Glade Campere», men det må bestilles. Vi har ikke noe lager, forteller Anne Heidi.

Lasse bruker sitt nettverk; han har mange musikervenner rundt om etter alle årene med turneer. Der de reiser dukker det ofte opp lokale musikere som blir med og spiller.

– Vi lager en turnéplan for sesongen, og avtaler med campingplassene om spilling. Alt dette gjør vi for kosen og gleden. Det er stort behov rundt om på campingplassene. Vi spiller ikke bare til dans - mang en gang blir det heller samling rundt grillen med gitar, trekkspill og andre instrumenter som dukker opp.

- Å reise rundt med campingvogna ble etter hvert for slitsomt. Det var bare jeg som kunne kjøre. Da ble løsningen bobil, som begge kan kjøre, forteller Lasse.

 

 

Viktig aktivitet

– Jeg kjenner Lasse fra før og synes «Glade Campere» er et morsomt konsept, så denne helgen når de er her på Dokka, har jeg tatt meg helt fri fra jobben for å være med, sier daglig leder Kristian Roen ved Dokka Camping til Din Fritid. Det er viktig at det skjer litt på en campingplass. Og med kombinasjonen campingplass og konsertområde føler jeg at vi har truffet ganske bra. Stemningen var helt topp og jeg håper at dette kan bli et årlig innslag her på campingen, forteller Roen.

 

 

Dokka Camping

– Dokka er ikke verdens navle, det er ikke naturlig for turistene å komme hit. Derfor måtte vi finne på noe. Det ble å arrangere konserter. Nå er Dokka Camping og Lavotunet blitt et populært sted å dra til. Vi har mange fester her, danseband, country, pop. Konsertene blir arrangert i Lavotunet, som er en del av campingplassen. I pinsen hadde vi konserter her, med hele 200 besøkende campingvogner og bobiler i tillegg til våre 225 fastliggere, forteller Kristian Roen.

– Dokka hadde vært et dødt sted uten campingen. Jeg startet i 2002, da var det tre fastliggere her. Gjennom årene har området blitt utvidet og infrastrukturen har blitt oppgradert. Så langt har vi investert 20 millioner kroner.

Planene videre er å bygge et nytt sanitæranlegg, og da vil vi ha tre anlegg på campingen. Jeg ser at det er stor økning av bobiler, og har lyst til å gjøre litt ekstra for bobilfolket, men helt klare planer er ikke på plass ennå, forteller Roen.

 

 

Tilfeldighet

Lavotunet ble til ved en tilfeldighet for 10 år siden, forteller Roen:

–Jeg var ute og jobbet med noe graving på campingen da det kom et par damer bort til meg og lurte på om de kunne ha et arrangement her. Jeg svarte at det kan vi sikkert ordne, men jeg visste ikke helt hva jeg sa ja til. Vi hadde jo ikke en scene eller noen fasiliteter for et dansebandarrangement. Da gjaldt det å kaste seg rundt. Dansegulvet og scenen ble bygget på én uke. Hele anlegget har blitt utvidet i løpet av årene, og nå vi har konserter gjennom hele sesongen. Band som Dr. Hook, CC Cowboys, Nazareth, Hellbillies, Kim Larsen og mange flere kjente artister og band har vært her.

 

 

Det er kos å holde på med alt dette; campingen og å arrangere konserter. Det drar jo med seg inntekter også. Vi satser mye på musikken og konsertene. I 2017 leide vi inn musikere for tre millioner kroner, forteller Roen.

 

Oddvar og Wenche Karin Johannessen, Elverum

– Det sosiale, å treffe nye folk og den fine stemningen er det vi liker best med «Glade Campere». Vi har fått mange nye venner. Bobilen vår blir brukt mye og vi har vært på mange forskjellige treff gjennom bobilforeninger. Her er det fritt og veldig sosialt. Musikken og dansen er med å gjøre oss til glade campere. Det eneste som var en utfordring her var myggen, forteller Oddvar og Wenche Karin, som sier de er altetende i musikksmaken og har spilt blokkfløyte selv.

 

Signy og Roger Gamlem, Jessheim

– Det kan bli litt mye glade dansere, sier de lattermildt når de skal oppsummere helgen, som har vært fylt med musikk og dans.

Det er sosialt, og det er så flott at Lasse og gjengen kan gjøre noe sånt. Det er gratis å være med. Vi er glade i å danse. En må jo ha litt trim, kan ikke bare sitte utenfor bobilen. Må være aktiv. Et slikt arrangement som dette er med på å aktivisere oss. Dette var tredje gangen vi er med i år. Nå må vi ta en pause en måned, men da er vi klare igjen til nytt treff, sier Signy og Roger bestemt.

 

Aud Bråthen og Torbjørn Gussiås, Nord-Odal

– Vi visste ikke at det var noe som het «Glade Campere». Hørte fra noen venner at de skulle på treff og da lette vi opp siden deres på Facebook og tenkte at dette måtte vi prøve. Nå er vi blitt medlemmer! Det er så uformelt: Vi bare samles for å ha det morsomt. Mye fin musikk, både visesang og dansebandmusikk. Og kan du spille et instrument selv er det bare å bli med. Det koster ingenting å være med på treffene. Det er flott at Lasse gjør dette. Det er sosialt. Vi har allerede planlagt neste tur som fullverdig medlemmer og er klare for mer dansemoro, forteller Aud og Torbjørn entusiastisk.

 

Anette Norvang og Tom Ove Malmin, Biri

– Kjempebra! Hadde ikke hørt om dette før vi fikk tips av bobilvenner. Vi bor bare en times kjøretur unna, og tenkte at dette måtte vi prøve. Det er så uformelt, ingen stor organisering. Det er flott med ildsjeler som setter i gang noe som dette. Helgen har vært livlig og sosialt. Håper at flere kan bli med i «Glade Campere». Det skal vi! Det er musikken, dansen og det sosiale som folk kommer for. Flere av de andre som er her har vi truffet før i andre sammenhenger. Fredagen med musikere og oss i ring rundt den gresslagte danseplassen var høydepunktet for oss. Musikere som leverer kvalitet.

 


Kvelden senker seg til slutt…også over Glade Campere.

 

Lenker

• facebook.com/GladeCampere/

• dokkacamping.no

 

Stemningsskaperne

Vil du oppleve litt av musikkgleden til «Glade campere» kan du se vår egenproduserte video under.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden