Dyreparken i Kristiansand: Komplett pakke | Din Fritid
Dyreparken i Kristiansand

Komplett pakke

Dyreparken i Kristiansand er nærmest for en institusjon å regne, og trenger neppe noen presentasjon. Underholdningspakken som tilbys er landets beste, og hvert år kommer det nye innslag. Likevel kan det godt være de klassiske opplevelsene som bringer frem smilet hos store og små.

Sommeren 1966 åpnet det som da ble kalt Parken. Willy H. Tjomsaas var mannen bak dyreparken, som fikk 3500 besøkende allerede første helgen den åpnet offisielt. Prisen var tre kroner for voksen og halvparten for barn. Den eneste aktiviteten som ble tilbudt var ponniridning. Mye har forandret seg og ikke minst kommet til siden den tid, men fokuset på dyr har vært der hele tiden. Mennesker har i alle tider vært fascinert av nære dyremøter, og det er neppe noe som går av moten.

 

Nytt tilbud

På denne turen er vi to familier som skal gjenoppdage parken sammen. Alle har vært her før. Derfor er den første opplevelsen planlagt: Vi skal ta tribunetoget i Hakkebakkeskogen, et for oss nytt tilbud.

Toget stopper flere steder i skogen, og man får gjenfortalt de kjente Thorbjørn Egner-historiene gjennom sang, musikk og teater. Aldersspennet vårt er stort, men konseptet fenger godt, og den 40 minutter lange togturen går fort. Anlegget ble åpnet i 2015 og kostet 28 millioner kroner. Har du tenkt å få det med deg, anbefales det å bestille plass god tid i forveien.

Å gå i Kardemomme by er spennende, ikke minst fordi du plutselig kan møte strenge tante Sofie eller en syngende trikkefører. Det er stor interesse for Dyreparken for tiden, og det er i begynnelsen av juni varslet at parken rett og slett kan bli utsolgt i sommerukene. Det skyldes nok de mange klassiske aktivitetene og opplevelsene, men kanskje også de stadige nyhetene? For det satses i Dyreparken, og bredden på opplevelsene er større enn noen gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden