Trenger å "pusse opp" turistattraksjonene:: Færøyene: Stengt for vedlikehold | Din Fritid
Færøyene er et eksotisk reisemål - også for de med bobil eller vogn. Bildet er tatt av vår leser Vidar Wiese fra hans tur til øya med bobil i fjor.
Trenger å "pusse opp" turistattraksjonene:

Færøyene: Stengt for vedlikehold

I én helg til våren blir flere av Færøyenes mest populære attraksjoner stengt for turister. Øygruppen som ligger midt mellom Island, Storbritannia og Norge stenger for å beholde sin grønne øy så uberørt som mulig av den voksende turiststrømmen.

Årlig besøker rundt 110 000 turister Færøyene hvert år. Dramatiske klipper, sjøgrotter, spektakulære fosser og et rikt fugleliv gjør øya til et yndet reisemål. Den unike øya har flere sauer (80 000) enn mennesker (50 000).
Foreløpig slår turistkontoret for Færøyene fast at turiststrømmen ikke er noe problem. Likevel slås det fast at naturen på de værutsatte øyene er skjørt, og at enkelte områder har kjent på trykket fra økningen i turister. Disse områdene trenger bokstavelig talt en hjelpende hånd. Derfor har man kommet på ideen å stenge hele landet for turisme, og åpne for frivillige som ønsker å komme til den grønne øya for å gjøre en frivillig innsats for miljøet. 
Aksjonen ble gjennomført for første gang i år, og var så vellykket at man ønsker å gjenta det i 2020. 


På nettsidene til Visitfaroeislands kan man lese om årets aksjon hvor 100 frivillige bidro til vedlikehold på noen av landets mest populære turistattraksjoner.

Til inspirasjon

Lokalbefolkningen og bønder er involvert i å identifisere hvilke tiltak som skal gjøres for å opprettholde infrastruktur og naturen i balanse. 
«Vi håper vårt prosjekt inspirerer andre land til å følge etter, og sette i gang vedlikeholds-team og oppmuntre turister til å bidra på alle måter for å sørge for å utbedre lokale utfordringer relatert til turisme», står det å lese på hjemmesidene til prosjektet.

Fakta om aksjonen

Færøyene stenger 14 ulike turistattraksjoner 16. og 17. april 2020. Samtidig inviteres 100 frivillige til øyene for å bidra til en bærekraftig turisme og å ta vare på naturen, konkretisert i alt fra å lage gangstier til utsiktplattformer.

Her kan du se hva som ble gjort i 2019

Her kan du søke om å bli frivillig i 2020

Her finner du mer info om Færøyene og prosjektet


Færøyenes smale og trivelige veier i et fantastisk landskap tiltrekker seg også turister på hjul.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden