Vinter i Danmark: Vintervandring langs Himmerlands vestkyst | Din Fritid
Vinter i Danmark

Vintervandring langs Himmerlands vestkyst

Har du lyst til å gjøre noe helt annet i vinter? Jeg tør vedde på at vintervandring i dansk villmark ikke er noe du har gjort så ofte?! 

“På Strejftog” er den første av flere turer gjennom den danske villmarken. 

Med utgangspunkt i Vesthimmerlands vakre natur, tett på Limfjorden, er det lagt opp en rute hvor du får oppleve et varieret landskab med vakre heder, plantasjer, bakker og skrenter. Ruten går fra Louns i syd, til Trend mot nord og ender i Uhrehøje - en strekning på ca. 48 km i tre etapper, fordelt på tre dager.

Dette er for alle, som liker å gå på tur, har sansen for detaljer og som kunne tenke seg en helg med “luksus-Hiking”.

Ruten går fra Louns i syd til Trend i nord og tilbake til start-/møtestedet i Farsø. Du går i ditt eget tempo, slik at du setter av tid underveis til å utforske og oppleve etter egen smak. Ruten er lagt opp slik at man underveis kommer innom spennende severdigheter og magiske steder - med et par overraskelser som gir mulighet for å nyte vinteren og føle kontrastene i naturen.

Bare det å gå i skumringen er en helt spesiell opplevelse for sansene, spesielt når gulroten er velsmakende mat og oppvarmede sovefasiliteter på leirplassene.

Program

Torsdag 13. februar
1800 - 2000 Mulighet for tidlig check-in:
Dr. Ingrid Hallerne, 9640 Farsø
- Mulighed for at bestille overnatting på Sport & Academy til spesialpris
- Mulighet for at bestille aftensmat
- Mulighet for å svømme og ta badstu i Farsø svømmehal

Fredag 14. februar
0800-0900 frokost 
Der vil være mulighet for å besøge Johannes V. & Thit Jensens museum i Farsø, kun en kort gå-tur på 10 min fra hallerne. Her kan man også benytte anledningen til å kikke seg litt rundt i Farsø. Dersom man har for tung sekk, er det mulighet for å få bragt bagasje til sovestedene.

Dag 1:
Innsjekk fra kl. 1000 - Utlevering av kart og informasjon. 
Kl. 1300 - Avgang med buss til Louns Kirke - dagens rute er 16 km.
Ruten går gjennom sommerhusområdet før vi kommer til Bakkerne. Her vil vi i klarvær kunne nyte den spesielle utsikten over Limfjorden mot Skive, Lundø og Sallings Land. Landskapet over Lounshalvøen er virkelig i en klasse for seg selv. Det vil bli mulighet for at nyte både kaffe, kake og “en lille en til benet” på Herregården Hessel.
Efter pausen er det tilbake på sporet. Her krydser vi igennem den lille fiske- og havnebyen Hvalpsund. Ruten leder dere forbi de to havnene og treffer naturstien mod Over Koen.

Over Koen er en leirskole, som danner rammen om den første kvelden og overnattingen. Ved ankomst serveres varm drikke, og man innlosjerer seg deretter på værelser eller oppvarmede telt. Etterhvert blir det fellesmåltid, og vår kokk vil ta deltagerne med på tilberedning av et solid aftensmåltid. Ut over kvilden vil “Vildmarks Jon” dele raust av historier om sine 45 dager “Alene i vildmarken”. 

Dag 2:
0:00-1000 - Frokost og utdeling av dagens kart. 
Matpakker utleveres etter frorkost, ryggsekker pakkes og man forlater rommet/teltet.
Avgang senest kl. 1000 - en ny dag i naturen kan begynne.

Dagens hike - 23 km:
Starter langs stranden på kanten af Limfjorden. Utsigten er Salling mod vest, Livø og Fur mod nordvest. Denne gangen går veien forbi Stistrup, Risgaarde og vi ankommer til Ertebølle, hvor et besøk på Stenaldercentret bliver et av høydepunktene. Det vil bli guidet omvisning av museumsfolket. Imens har lunchsuppen putret over bålet, og man kan se frem til å nyte ennå et veltilberedt måltid fra kokken. Etter lunch fyller vi vannflaskene og fortsetter turen mot Trend Skov. Her går veien forbi kongefamiliens Jagthytte. Vi går gennem den vakre skogen, videre over i Myrhøj plantasje, inn i Uhrehøje plantage, og når dagens mål Uhrehøje.
På Uhrehøje kan man benytte forskellige sovemuligheder f.eks. værelser, shelter, opvarmede telt m.m. Denne kvelden blir det to-rettersmeny og drikke rundt bålet i et stort Tentipi-telt. Man får også mulighet til å smake på Vildmadsgin med tilpasset snacs, og å ta badstu og villmarksbad.

Dag 3: 
0800-0900 - Frokost
1000 - Avgang. Vi tar avskjed for i år, og leverer ut kartet til siste etappe, som er 8 km.
Ruten går gennom Uhrehøje plantasje tli Fredbjerg. Denne ruten vil være en bladning av skogsstier og landeveier på vei mod Farsø - og sluttmålet.
Ved ankomst ved Dr. Ingrid Hallerne, er svømmehallen åpen for de som ønsker å nyte et bad og en varm badstue.

Det er forbehold om endringer i programmet, da det legges opp til en best mulig opplevelse for alle deltagere. Været kan være en utfordring på denne tiden av året, og vi må tilpasse oss etter forholdene.

Pris 3195,-
Bindende påmelding på mail til 
jon@lindbergtroupers.dk

Kilde: visitdenmark.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden