Thor industries kjøper Hymer-gruppen: Avtalen er i boks | Din Fritid
Thor industries kjøper Hymer-gruppen

Avtalen er i boks

I september kunne Din Fritid fortelle at Amerikanske Thor Industries kjøper opp hele Erwin Hymer Group. Det ble da signert en intensjonsavtale om kjøp. I dag bekrefter de to selskapene at avtalen er verifisert og i boks. Men det ble ikke hele gruppen: Selskapet Erwin Hymer Group North America ble utelatt fra avtalen. Likevel blir selskapet verdens største aktør innenfor segmentet rekreasjonskjøretøy.

Formell overtagelsesdato er 1. februar 2019. Når overtagelser skjer i denne størrelsesorden er det mye som skal på plass. Blant annet en detaljert gjennomgang til økonomien til alle selskapene. Din Fritid har grunn til å tro at det er denne gjennomgangen som avslørte økonomiske uregelmessigheter i Erwin Hymer North America. Les mer om saken her (intern lenke, åpnes i nytt vindu).

Erwin Hymer Group (EHG) måtte dermed godta en prisreduksjon på 170 millioner dollar og 180 millioner dollar reduksjon økonomiske forpliktelser.

Spennende fremtid

– Dette er en spennende tid for Thor når vi fullfører oppkjøpet av Erwin Hymer Group, og umiddelbart får en ledende posisjon i det dynamiske europeiske RV-markedet, skriver daglig leder i Thor, Bob Martin, i en pressemelding.

– Europa er det nest største globale markedet for fritidskjøretøy, og er det mest logiske stedet for å begynne neste kapittel av Thors vekst. Etter å ha bygget relasjoner med EHGs ledelse i løpet av flere år, fikk vi muligheten til å komme inn på det europeiske markedet. Det vil gi oss store muligheter i produktutvikling, teknologi og produksjonseffektivitet som kompletterer Thors historiske styrke i det nordamerikanske markedet, noe som gjør vårt sammenslåtte selskap til den ubestridte globale lederen på fritidskjøretøy-markedet, sier Bob Martin.


Fra venstre: Todd Woelfer (Senior Vice President Thor Industries), Carolin Hachenberg (datter av Erwin Hymer), Robert Martin (CEO Thor Industries), Gerda Hymer og Christian Hymer (sønn av Erwin Hymer).

Familien er fornøyd

Christian Hymer, sønn av grunnlegger Erwin Hymer, sier følgende om overtakelsen: 

– I Thor fant vi den ideelle, langsiktige strategiske eieren av det store selskapet som vår far bygde. Thor vil gi de ressursene som trengs for å fremme den pågående entreprenørånden som er grunnlaget for Erwin Hymer-gruppen, og som gjennomsyrer begge selskapers bedriftskulturer. Som aksjonærer er Hymer-familien fortsatt engasjert i den langsiktige suksessen til Thor og Erwin Hymer-gruppen.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden