Abobil.no AS med: Ny om­setnings­rekord! | Din Fritid
Abobil.no AS med

Ny om­setnings­rekord!

Bryne-forhandleren Abobil var godt fornøyd med resultatet og omsetningen (97 millioner kroner) i 2020, men 2021 ble et enda bedre år kan daglig leder Tor Alvern fornøyd slå fast.

Det nye rekordåret 2021 slo 2020-omsetningen med hele 26 prosent. Det betyr at Abobil fikk en omsetning på hele 125 millioner, forteller forhandleren i en pressemelding til Din Fritid. I tillegg har resultatet økt, ikke bare i kroner, men også i prosent per enhet. 


Abobil har fått seg et bygg de kan vokse med. Stort utstillingslokale og sju store porter til verksted og vaskehall gjør hverdagen enklere.

De ansatte får ros for sin innsats, av daglig leder Tor Alvern. For sjette år på rad i firmaets snart 16-årlige historie, ble det solgt og levert over 100 bobiler. Tallet de landet på i 2021 var hele 152 bobiler, noe som er svært bra i et tøft marked, som dessverre både er preget av nedgang og  noen konkurser, forteller Abobil. Selv om 2021-tallene for hele Norge viser en nedgang på nyregistrerte bobiler i Norge (-9%) går Rogaland opp med 13 prosent. 


Stort innendørs utstillingslokale gjør det mulig å få et godt inntrykk av bobilene hele året.

Firmaet investerte for snart to år siden 63 millioner kroner i nytt bygg på Håland industriområde i Bryne, ca. tre mil fra Stavanger.

– Dette har vært en ubetinget suksess, forteller daglig leder Tor Alvern. Selv om det bare kom sju år etter vårt forrige nybygg. Dagens nybygg ble åpnet 12. mars 2020, en dato mange har et forhold til. Ordføreren sa det slik under åpningstalen: – Den dagen Norge legger ned, velger Abobil å åpne. 

– Vi kommer ikke til å slappe slappe av i 2022, snarere tvert imot, forteller Tor. Han mener bobillivet fortsatt vil være en foretrukken ferieform under pandemien. 

Fakta om Abobil.no AS

  • Abobil.no AS teller 18 personer og er i prosess med å ansette flere.
  • Forhandleren er godkjent læringebedrift på salg/markedsføring og har to lærlinger.
  • Abobil har flere bobilmerker hvor de er hoved-importør eller direkteimportør, Benimar fra Spania, Autostar fra Frankrike og Malibu by Carthago fra Tyskland/Slovenia. Benimar er det klart mest solgte bobilmerket i Rogaland.
  • Gratis bobilplass hos Abobil har vist seg å være populært hos både utenlandske og norske bobilister.
  • Det er ekteparet Gunvor Austrheim Alvern og Tor Alvern som eier bedriften.
  • Bedriften er medlem i NCB, Norges Caravanbransje Forbund.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden