Pressemelding:: Abobil godt fornøyd med 2022 | Din Fritid
Tor og Gunvor Alvern er tross vanskelige forhold fornøyd med fjorårsresultatet. Foto John Ove Tellefsen.
Pressemelding:

Abobil godt fornøyd med 2022

Din Fritid har fått en pressemelding fra Bryne-forhandleren Abobil.no. Her forteller eierne Gunvor og Tor Alvern at de tross en generell nedgang i bransjen er godt fornøyd med fjorårsresultatet.

Abobil.no AS, som selskapet heter, er ikke bare forhandler men også importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa. Omsetningen for 2022 ble rett i overkant av 113 millioner. 

Satser også på brukt

Både for landet totalt (-33%) og ikke minst lokalt for Rogaland (-31%), har antall nyregistrerte bobil gått kraftig ned. Dette har sammenheng med en redusert tilgang på chassiser til bobilprodusentene. Abobil forteller at de har møtt utfordringen med et redusert antall nybilsleveringer, ved å kjøpe brukte bobiler i privatmarkedet. Hele 50 slike innkjøp har blitt foretatt siste åtte månedene. 

På den måten har det store bygget til forhandleren på 3300 kvadratmeter stort sett vært fylt opp mesteparten av året. Resultatgraden ble på 9% før skatt, trolig bransjens beste, mener Tor Alvern.

– For 2023 har leveringssituasjonen bedret seg en del og hovedleverandøren vår, Benimar, har omsider klart å levere et akseptabelt antall nye bobiler til oss, forteller Tor.

Han kan fornøyd slå fast at satsningen i 2020 på det store nybygget på Håland industriområde i Bryne har vært en ubetinget suksess. Investeringen var den gang på 63 millioner kroner. Abobil er godkjent læringsbedrift på salg/markedsføring og har lærling.

Firmaet har hovedimport på mange merker; Benimar fra Spania, Autostar fra Frankrike og Malibu by Carthago, fra Tyskland/Slovenia. Spanske Benimar er Rogalands mest solgte bobilmerke. Nytt i 2023 er at Abobil har fått Skandinavia-importen på et high-end luksus bybobil merke, Innova fra Nederland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden