VM i Falun:: Rättvik blir norsk under ski-VM | Din Fritid
VM i Falun:

Rättvik blir norsk under ski-VM

Hele Rättvik sentrum kommer til å bade i norske farger i 12 dager under ski-VM.


Helena Back ønsker alle nordmenn velkommen til den ”norske leiren” i Rättvik. Foto: Dag W. Grundseth

Fordobler innbyggerantallet

– Vi regner med å fordoble antall innbyggere i byen og jeg gjetter på 3-5000 gjester hver dag, hvor minst halvparten vil være nordmenn, forteller turistansvarlig Helena Back i Rättvik kommune. Kun 40 minutters kjøring fra Falun ligger Rättvik. Her ønskes alle norske ski-fans velkommen til en 12-dagers VM-fest. Her skal medaljer og triumfer feires i en god atmosfære. Rättvik og Södra Dalarne er for mange nordmenn allerede et kjent ferieområde, men da mest på sommerstid. Så når Falun ble tildelt VM på ski i 2015 reagerte kommunen øyeblikkelig. – Skal vi satse eller bare sitte og se på? Da tenkte vi at vi også måtte få litt av kaka, forteller Back.


Petter Northug vil vise seg fram for svenskene i Falun. Foto: Falun 2015

Camp Norway

Rättvik kommune tok i samarbeid med lokale hoteller og næringsliv raskt kontakt med arrangørene i Falun og etablerte et samarbeide om å sette opp Camp Norway. – Vi vet at mange nordmenn kommer, de første bestilte for to år siden. Turismen her er viktig, og nordmenn er de utlendinger som det er flest av i Rättvik, men da mest på sommerstid. Nå har vi mulighet til å vise hva Rättvik har av tilbud også vinterstid, forteller turistansvarlig Helena Back. Hele sentrum blir et aktivitetsområde, det skal settes opp et stort festtelt på 900 kvadratmeter med en 28 kvadratmeter storskjerm. Det skal arrangere istrav på Siljansjøen. Den islagte sjøen skal også fungere som parkeringsplass for flere hundre biler. Gjestene på Camp Norway vil kunne benytte shuttlebussene som blir satt opp til og fra VM-arenaen som ligger cirka 40 minutters kjøretur unna. – Og vil du ha en fridag fra VM så har vi fine treningsmuligheter her i området med skiløyper, skibakker, skøytebane og svømmehall. Skolene åpnes for overnatting på flatseng, vinterferien for skolene er utvidet. Hoteller, restauranter, puber, handelsstand og kommunen er sammen om dette prosjektet og har utvidet serverings- og handelstilbud, sier Back.

Bobiler

I Rättvik finnes en stor campingplass som er vinteråpen. – Vi har 300 plasser med strøm for bobiler og campingvogner. Uten strømoppkobling finnes ytterligere 50 plasser, forteller Marie Wikström på Enåbadets camping i Rättvik. – Det er fremdeles mange oppstillingsplasser ledige. Størst interesse er det opp mot avslutningshelgen, fortsetter Marie. Har du tenkt å ta turen til Rättvik og Camp Norway, så anbefales det å forhåndsbestille plass til bobilen eller campingvognen. Campingen ligger i gangavstand fra sentrum. Det er ikke tillatt å fricampe eller overnatte i bilen i sentrum av Rättvik. Se mer på www.campnorway.se.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden