2017-nyheter: Benimar: Godt etablert | Din Fritid
2017-nyheter: Benimar

Godt etablert

Totalt produserte Benimar i fjor 1800 bobiler, noe som volummessig absolutt plasserer de på kartet som mellomstore produsenter. Tre av fire bobiler ble eksportert.

Barcelona, Spania: Norge er et av de i alt 17 europeiske landene som Benimar sender bobiler til. Det er to forhandlere i Norge: Bergen Marine og Abobil på Bryne, utenfor Stavanger.


Gunvor Alvern fra forhandleren Abobil med interiørdesignet ”Stavanger”.

Solid

Bobil & Caravan var tilstede på årets pressevisning, som fant sted på en imponerende vingård utenfor Barcelona. Flottere ramme finnes knapt. I husets vinkjeller ble det forklart at Benimar går inn i 2017-sesongen med hele 26 modeller. Mange av de tekniske forutsetningene er som tidligere:

En trefri bodelskonstruksjon som ikke opptar fuktighet. De halvintegrerte modellene har helstøpt tak over fronten. Truma-varmeren er normalt plassert i sidesitteren, og ikke under sengen - noe som er en stor fordel. 


Benimar har hengt seg på trenden med fargenøytralt interiør og fargesterke elementer som kan varieres.

2017-nyheter

Det er flere nye interiørløsninger, hvor Benimar Mileo 224 nok er den mest oppsiktsvekkende. Vi hadde en minitest av denne seks-seteren i forrige utgave. Av andre nyheter kan nevnes: Tessoro 440UP, Mileo 296, Sport 314 og Benivan 106. Sistenevnte blir en økonomisk gunstig bybobil på Renault Master-chassis. Kun 5,48 meter lang og med en 145hk motor.

Benimar leverer både biler på Fiat i Mileo-serien og på Ford som Tessoro-modeller.

Benimar er en del av Trigano-gruppen, og har hatt en kraftig vekst de siste ti årene.


Foldbar trapp opp til sengen og uttrekkbar garderobestang er noen av Benimars mange nyheter.

Utstyr

Alle Benimar-modeller som selges i Norge har den såkalte Northautokapp-utstyrspakken, som inkluderer blant annet ryggekamera, solcellepanel, sentrallås, myggnetting og vindu på døren, radiokontroll på rattet, usb-kontakt og tv-stativ.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden