Din Fritid 8-2018 | Din Fritid

Din Fritid 8-2018

I denne, årets siste, utgave av Din Fritid har vi testet to bobiler i hver sin ende av prisskalaen: Carado og Frankia. Du kan også la deg inspirere til å besøke et av våre favoritt-julemarked. Vi har kåret de fem beste bobil-byene blant de 17 stedene vi har besøkt! Og vi har oppgradert en bobil med nye fjærbein, les hva det gjorde med kjøreopplevelsen. Alt dette og mer til kan du lese om i en 100-siders utgave, proppfull av spennende lesestoff.

Innhold i denne utgaven: 

Det nærmer seg årets store høytid, og julemarkedene er en ypperlig anledning til å fylle på med litt god, gammeldags julestemning.

Carado T 135 har en såkalt «fransk seng». Det betyr en dobbeltseng på langs bak i bilen med toalettrommet på siden. Ved å plassere toalettrommet i bakre hjørne får man en uvanlig åpen løsning i en bil på kun seks meter.

Din Fritid har i hver utgave siden 2016 presentert en norsk by. Da har vi hatt fokus på hva som er å se og oppleve, og ikke minst hvor gode overnattingsmuligheter det er for bobil- og caravanfolket. Etter å ha besøkt over 40 byer har vi plukket ut 5 av våre favoritter.

Kysten av Trøndelag er ikke på topplisten over steder å besøke med bobil i Norge. Her mangler kanskje de spektakulære fjellene du finner langs Helgelandskysten, i Lofoten og på Vestlandet, men det er fantastisk flott likevel.

Den siste helgen i september inviterte Bergen Caravan til bobiltreff og messehelg. Det strømmet bobiler til området rundt forhandleren, som for anledningen ble gjort om til en skikkelig camp. Regnværet var kraftig, men la liten demper på den gode stemningen innendørs!

I slutten på oktober inviterte Carthago til treff hos Stamsaas Fritid. Det ble ryddet plass til langbord inne og bobiler ute, og det ble et vellykket treff.

Er du lei av at det smeller i bobilen når du treffer dumper i veien? Eller at det skrangler i skapene når veien er dårlig? Det er det mulig å gjøre noe med, og vi har prøvd det ut i praksis!

Mercedes har kommet med en helt ny Sprinter varebil som kan leveres med bakhjulsdrift, firehjulsdrift, men også forhjulsdrift. Sistnevnte drivlinje kan nå leveres som chassis for bobiler, noe vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

At den norske fjellheimen kan være lunefull vet de fleste. Men at vi skulle få nysnø i høstferien hadde vi ikke planlagt. Det viste seg å bli prikken over i-en på en flott fricampopplevelse på Venabygdsfjellet.

Den nye praksisen med at forsikringsselskapet skal innkreve årsavgiften, nå kalt trafikkforsikringsavgiften, gir mulighet for å spare noen kroner ved å levere inn skiltene. Men det er noen ting det er greit å være klar over før du gjør dette:

Før sommeren flyttet Perry Caravan og Williams Caravan sammen. Det splitter nye enorme bygget i Råde er et av landets største og mest moderne caravansentre. Men midt i høysesongen er det liten tid til å feire, så i slutten på september var det åpningsfest med gode kunder.

– Dette blir bare herlig! Vinnerne av Din Fritids store konkurranse, Dagrunn og Magne Kårbø fra Stavanger, blir nesten målløse når de skal fortelle om sine forventninger til nordlyssafari i Tromsø.

Det er kveld på fjellet, og sola har trukket seg ned bak fjellene. Tilbake er et blålig lys og kuldegrader som omkranser de oppvarmede bobilene.

Platin-serien til Frankia har solcellepaneler, litiumbatterier og tanker store nok til at du kan fricampe. Og det lenge! Vi har prøvd modellen Frankia Platin 8400 på norske veier.

Mercedes har inkludert det meste av sin avanserte og topp moderne personbilteknologi i den nye utgaven av Sprinter. At man kan sette seg bak rattet og få en kjøreopplevelse av dette kaliberet i en bobil, kan gi noen og enhver stjerner i blikket. Vi har testet Hymer B-MC 680 opp Trollstigen.