: Pål R. Amundsen slutter som konsernsjef i Kroken Gruppen | Din Fritid

Pål R. Amundsen slutter som konsernsjef i Kroken Gruppen

Pål R. Amundsen (51) har sagt opp sin stilling som konsernsjef i Kroken Gruppen. Han har vært ansatt i Kroken Gruppen siden juni 2015. Styret har konstituert Morten Lillehagen (40) som ny konsernsjef fra 5. august 2019. – Det er ingen dramatikk rundt min avgang. For meg har min oppsigelse vært et verdibasert valg. Styret og jeg er uenige om enkelte prinsipper. Da tar jeg konsekvensene av det og slutter, mer komplisert enn det er det ikke, sier Pål R. Amundsen i en pressemelding.

Kroken Gruppen AS ble etablert i 1971 og er Norges største import- og forhandlerbaserte konsern innen bobil- og caravanbransjen, med hovedkontor på Åndalsnes. Gruppen importerer og forhandler ledende internasjonale merker samt et bredt sortiment av tilleggsutstyr gjennom egeneide og frittstående forhandlere over hele landet. Markedet og Kroken Gruppen har gjennomgått en enorm utvikling spesielt de siste årene.

– Jeg har hatt 4 fantastiske år i Kroken Gruppen sammen med mange dyktige medarbeidere. Sammen har vi økt omsetningen med 112 % fra MNOK 627 til MNOK 1 333. I tillegg har vi levert et akkumulert årsresultat på MNOK 134 til våre eiere i min tid i konsernet. Jeg er veldig stolt over hva mine medarbeidere i Kroken Gruppen har klart å levere under disse årene, sier Pål R. Amundsen

Lillehagen sikrer kontinuitet

Styret har på kort varsel utpekt Morten Lillehagen (40) til konstituerende konserndirektør i Kroken Gruppen AS. Morten er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har de siste 15 årene hatt ulike stillinger innen finans, forretningsutvikling og økonomistyring. De siste fire årene har Morten vært CFO i Kroken Gruppen samt hatt en rekke styreverv i virksomheten.

– Styret har lært Morten å kjenne som en resultatorientert, kommersiell og omgjengelig leder med god kjennskap til virksomheten, herunder ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi er svært tilfreds med denne løsningen når Pål R. Amundsen har valgt å søke nye utfordringer, sier styreleder Svein Kroken.

– Dette betyr at Pål R. Amundsen ikke lenger er bundet til oppgaver i Kroken Gruppen, men han vil være tilgjengelig for konsernledelsen i en kortere periode. Styret i Kroken Gruppen ønsker å takke Pål R. Amundsen for hans innsats og ønsker han lykke til videre, skriver styreleder Svein Kroken i en pressemelding datert 2. august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden