Segalstad Seter Camping: Langrenn har gjort oss til turmennesker | Din Fritid
Segalstad Seter Camping

Langrenn har gjort oss til turmennesker

Ekteparet Eva og Jarl Tømran fra Stovner i Oslo ferierte tidligere ved havet rundt Tønsberg og Sandefjord, før en venninne av Eva anbefalte dem Skeikampen. Siden da har de vært fastliggere på Segalstad Seter Camping i 28 år.

Eva og Jarl har vært opptatt av campinglivet i mange år. Fra 1975 til 1977 ferierte de med CombiCamp, før de i 1977 kjøpte sin første campingvogn. Ganske tidlig skaffet de seg to vogner, slik at de hadde én kjørevogn, og én til å ligge på et fast sted.

Med kjørevogna ferierte de både hjemme i Norge, og til og med på to turer til Spania. Flest turer ble det nok likevel til Sverige og Danmark.

De første årene med fast plass tilbrakte de i Tønsberg. Her lå de i hele 17 år, før de flyttet seg til Sandefjord. Etter at de ble anbefalt Skeikampen og Segalstad Seter Camping, har de slått seg til ro her. I alle årene de har vært på plassen har de hatt Terje Seielstad som vert.

Deres andre hjem

Segalstad Seter Camping har blitt deres andre hjem gjennom hele året. De er her så ofte at når de skal på ferie, reiser de ikke hit, men til syden.

Ekteparet er veldig glade i å gå på ski om vinteren og gå turer i fjellet om sommeren og høsten. 

– Tidligere syntes vi det var et ork å gå tur, forteller Eva. Bare det å gå en liten tur utenfor blokka vi bor i på Stovner var et slit, forteller hun. Det var først da de kom til Skeikampen at de begynte å gå på ski. 


Emil (7 år) blir gjerne med til fjells.

Mange muligheter

Selv om det kan blåse på snaufjellet, finnes det løyper som ligger i le for vinden. Ekteparet er glad i det varierte terrenget som er i området. I tillegg kan de sette på seg langrennsskiene rett utenfor campingvogndøra. Det er en liten lysløype i nærheten og ofte lys i alpinbakken om kvelden. Området passer meget godt for barn og barnefamilier.

Jarl Tømran er også glad i å fiske og det blir mange turer til et fiskevann inne på fjellet. Her går han langs land med oter, og får ofte fisk. 

– Med et flott spikertelt foran vogna, blir plassen her som ei hytte, forteller de. Spikerteltet er innredet som ei stue med skikkelig hjemmekoselig interiør. De har også vært her på juleaften og feiret jula sammen med sønn og to barnebarn.

Helårsplass

De første årene hadde paret fast sesongplass. Det betød at de hver vår og høst måtte pakke sammen for å ha vogna et annet sted om sommeren. De sto lenge på venteliste for helårsplass, og var overlykkelige da eier Terje Seielstad kom og fortalte at det nå var deres tur. De kjenner mange som vil ha helårsplass dersom det hadde vært mulig. Plassen de fikk var også en av de fineste synes både Eva og Jarl. 

– Herfra kan vi sitte og følge med på trafikken utenfor, inn mot alpinanlegget og butikken, forteller de.

Eva og Jarl er veldig fornøyd med miljøet på plassen, og det hjelpsomme og flotte vertskapet de har her. Ofte passer de også på vertskapets hund «Tippo». Det er en snill terrier som også barnebarna er veldig glad i. De har ofte med barnebarn på besøk, og denne gangen er Emil på sju år med til fjells. 

Det er kort vei til Lillehammer om man ønsker å oppleve noe av det byen har å tilby, og barnebarna setter stor pris på å få være med til badelandet på Jorekstad rett ved Lillehammer.

De har flere venner i området, og flere av dem har tidligere ligget i campingvogn, men har nå kjøpt enten leilighet eller hytte i nærheten.

Vintercamping

Det spesielle med vintercamping synes begge er de unike skimulighetene, med både alpint og langrenn. 

– Mange kvier seg kanskje fordi de tror det er kaldt, sier Eva, som selv aldri har opplevd det som noe problem. I tillegg til at de fyrer med strøm isolerer snøen godt rundt både vogna og spikerteltet. Fra Oslo bruker de under tre timer. De ringer Terje før de reiser fra Oslo. Han setter på strømmen, og når de kommer opp om kvelden er både vogna og påbygget godt og varmt. 

Ekteparet Tømran føler de er midt i smørøyet. Alt de trenger finnes rett ved plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden