Storbritannia forbereder gjenåpning:: Myndighetene oppfordrer til camping | Din Fritid
Storbritannia forbereder gjenåpning:

Myndighetene oppfordrer til camping

Storbritannia kan bil en nasjon med glade campere etter at helsepersonell på regjeringens pressebriefing uttalte at telt, bobiler og campingvogner for tiden kan vise seg å være lav-risiko ferie sammenlignet med for eksempel hotell, melder Glasgow Times.

Det er viseadministrasjonssjef professor Jonathan Van-Tam som på Downing Streets pressebrief den 15. mai sa at det er en åpenbart at det å være utendørs er tryggere enn å være i et lukket rom med mennesker som potensielt bærer viruset. Storbritannia er langt hardere rammet enn Norge, og vurderer for tiden nøye hvilke deler av samfunnet de igjen skal åpne. Det er fremdeles ikke lov for britene å overnatte andre steder enn i sitt eget hjem.

På statsministerens pressemøte i Downing Street ble professor Van-Tam og samferdselssekretær Grant Shapps spurt om campingplasser kan få lov til å åpne tidligere enn andre former for turisme?

Van-Tam lovet å tenke nøye gjennom og prioritere hvilke trinn som er nødvendige for å la campingplasser og bobilplasser i Storbritannia åpne igjen.

– Det er absolutt en biologisk truisme (red. anm: åpenbar sannhet) at utemiljøer utgjør langt lavere risiko enn innemiljøer, sa han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden