Den Norske Turistforening : Tilbyr gratis friluftskurs | Din Fritid
Den Norske Turistforening 

Tilbyr gratis friluftskurs

Forbereder du deg på en litt annerledes ferie i sommer med turer i skog og mark? Kanskje trenger du også litt påfyll i bruk av kart og kompass, eller inspirasjon til å lage mat i friluft? DNT tilbyr nå to gratis nettkus for deg som vil friske opp kunnskapen litt.

Den Norske Turistforening (DNT) har mange tips om fine turer (ekstern link til ut.no) i diit nærområde eller når du er ute på tur. Foruten nettsiden og appen ut.no har foreningen jobbet hardt den siste tiden med å legge ut og dele flest mulig turer på Instagram. Sjekk gjerne ut #giturenvidere. 

– Nå som vi ikke uten videre kan samles som vi pleier har vi laget to nettkurs du kan ta helt gratis: Kurs i kart og kompass og mat på primus. Disse kursene kan du gjøre hvor som helst, når som helst og med hvem som helst. Lær deg kart og kompass og arranger tidenes påskeeggjakt, eller disk opp med treretters på primus i solveggen, sier Tina Skare som jobber med kurs og utdanning i DNT. 

Norges største kursarrangør

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse. Foreningen har også egne turlederkurs og instruktørutdanning. Gjennom DNTs utdanningstilbud kan du gå fra fersking til ekspert! 

– De to kursene vi har laget nå er åpne for alle, og krever ingen innlogging. Kart og kompass er viktig basiskunnskap for å kunne drive med friluftsliv og trygg ferdsel i naturen på egenhånd. Mat er viktig på tur, og en tur har vel aldri blitt dårligere av god mat! Plattformen for kursene, Motimate, er spesielt godt tilpasset mobilskjerm som gjør at disse aktivitetene passer perfekt for solveggen, sier Tina Skare.  

DNT skal i tiden fremover jobbe videre med å utvikle mange flere digitale kurs. Planen er å kunne kombinere digitale kurs og fysiske møteplasser, som kan bidra til å gjøre friluftslivsopplæring enda mer tilgjengelig.

HER finner du de to nettkursene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden