Vintervogn: Dethleffs 2015: Vintervogna | Din Fritid
Dethleffs satser på vinterbruk med sine 2015-campingvognserier.
Vintervogn: Dethleffs 2015

Vintervogna

Dethleffs er Europas eldste caravanprodusent. I 1931 så deres første campingvogn dagens lys. I 2015 ønsker de å lage Europas mest moderne og beste vintervogner.

Det er ingen tvil om at Dethleffs med sine nye grep blir en direkte konkurrent til de svenske caravanprodusentene, som har et fortjent rykte på at de lager markedets beste vintervogner. Men Dethleffs holder til i nærheten av alpene, og er vant med et vinterlig klima med mye snø. Her blir det med andre ord tøffere konkurranse enn noen gang om kundene!

Vinterkomfort

Dethleffs kaller vinteroptimaliseringen av sine vogner for vinter-komfort-pakke, og dette er teknologiene bak vinterkomfortpakkene fra Dethleffs: AirPlus skal sikre at luften sirkulerer nok til at varmen kan hentes effektivt ut av Aldes konvektorer. Dethleffs bygger sine nye møbler, ikke bare med plass bak så luften kan sirkulere her, men også med dobbelt bunn i sittegruppen, slik at luften fritt kan sirkulere under - selv om du fyller opp med bagasje. Dette er en detalj som er meget viktig - hvor andre produsenter slurver. Dethleffs vintercampingvogner har komprimert XPS-skum i veggene. Dette stoffet er stabilt, vannavstøtende og har høy isolasjonsevne. Dethleffs har fremdeles treverk i hjørnene på sine campingvogner, mens bobilene nå er oppgradert til en helt trefri bodelskonstruksjon. Også hjulbrønnnene er isolerte på Dethleffs vogner. Vannrørene ligger sammen med et varmerør fylt med veske som sørger for at de ikke fryser. Dette hjelper også til å fjerne kuldebroer og varmer opp kriker og kroker. Dethleffs har lenge tilbudt gulvvarme, også i samarbeid med Alde. Nå har de utviklet en enda mer effektiv løsning for vannbåren gulvvarme, hvor nye metallplater fordeler varmen mer effektivt enn tidligere. Her er det bare å legge igjen tøflene hjemme. Andre grep: I stedet for å tilpasse varmesystemet til vognen skal nå Dethleffs tilpasse interiøret i vognen til Alde. Alle steder hvor det er mulig er gummislanger byttet ut med rør og konvektorer, for å avgi mer varme fra vannet som Alden varmer opp.


Tverrsnitt av gulvkonstruksjonen som benyttes i de nye Dethleffs-vognene. Nå er i tillegg isolasjonen i gulvet byttet til blå styroform.

Justeringer

Det er mulig å skru av gulvvarmen med en kran som er greit tilgjengelig under sittegruppen. Målinger Alde har gjort viser imidlertid at når vognen først er varm vil det å bruke gulvvarmen i tillegg i praksis ikke medføre ekstra energiforbruk. Det dukker opp interessante detaljer også om man bruker varmekamera på et gulv hvor varmen nylig er slått på. Det er flere grader varmere i begynnelsen av sløyfen, og det er der man plasserer den som er mest frossen - foreslås det med et glimt i øyet. For det går ikke veldig lang tid før varmen fordeler seg, og gulvet i praksis får samme opplevd temperatur. Når Dethleffs legger gulvvarmen tar de hensyn til vognens interiør, slik at de prioriterer områdene hvor man går og oppholder seg. Den vognen vi så under testen hadde frisklufttilførsel i to ventiler under sengen, og tvangslufting i en takluke. Hovedinntaket under sengen er imidlertid ikke egnet, da det lett kan bli tildekket av bagasje. Derfor er det bestemt at dette flyttes.

Samarbeid

Prinsippene og de konkrete løsningene på denne campingvognen er utviklet i tett samarbeid mellom Dethleffs og Alde. Dethleffs ønsker å benytte både kompetansen og troverdigheten til Alde på sine vogner. Håkan Streimer i Alde er fornøyd med samarbeidet med Dethleffs, og forteller at produsenten har tatt flere viktige steg i riktig retning for å få en kvalitets-vintersikret campingvogn.


Ved å sette en lommelykt under overskapet, ser man at det er åpning i bakkant, nok til at varm luft kan passere på baksiden.

Markedet

I Europa er det en trend mot økende vintercamping, spesielt av yngre brukere. Det vil si at kundene er på plass i Europa, og nå kommer produktet de har ventet på - i følge Dethleffs. Dethleffs tilbyr nå vintertilpassede campingvogner med Alde-varme på alle modeller fra Camper 470 og oppover. Det inkluderer Camper, Nomad, Beduin og Beduin VIP. Vær også klar over at Aldes varmer veier 32 kilo mer enn Truma.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden