Catalonia, Spania: Maten: Uten mat og drikke… | Din Fritid
Catalonia, Spania: Maten

Uten mat og drikke…

En del av reiseopplevelsen er gjerne å oppleve den lokale maten. Å spise ute når du er i Catalonia er noe du neppe vil angre på. Prisene er generelt greie, råvarene er garantert ferske, og katalanerne setter sin ære i at maten skal være god.

Jeg har vært flere ganger i området, og da har jeg spist mer ute på restaurant enn jeg pleier. Normalt trives jeg godt med å fikse en lunsj eller middag i bobilen. Men fristelsen hos de mange spisestedene i Catalonia faller jeg gjerne for. Regionen ved Middelhavet har spesielt mye spennende tradisjonsrik mat, som i tillegg er meget variert. Jeg får vann i munnen når jeg tenker på `pa amb tomàquet`, som er en enkel forrett eller tilbehør. Du kan lage det selv med ristet lyst (katalansk) brød med hvitløk og tomatkjøtt, en liten skvett olivenolje og et dryss med havsalt. Det kan få noen og enhver til å drømme om palmer, sol og Middelhavets bølger.

Perfekt utgangspunkt

Ikke bare er råvarene ferske og av førsteklasses kvalitet, det sørger klimaet for. Regionen har også god tilgang på vann, og selvsagt mye sol. Det er århundrelange tradisjoner for å dyrke ris her. Totalt er det snakk om hundrevis av tonn hvert år. Det meste av regionens kjøttproduksjon foregår innunder de imponerende fjellene i Pyreneene. Hver lille jordlapp i det fruktbare slettelandskapet brukes til å dyrke korn og ulike typer grønnsaker. Legg til spennende krydder og ikke minst havet. Fisk og skalldyr er en naturlig del av kostholdet, og ressurser katalanerne vet å utnytte seg av. ¡Buen provecho!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden