Matopplevelser på hjul: Kulinarisk på trøndelagskysten | Din Fritid
Matopplevelser på hjul

Kulinarisk på trøndelagskysten

Du trenger ikke å reise langt for å få den gode feriefølelsen. Vi har et favorittsted bare en times kjøretur hjemmefra. En helg da været var helt knall, dro en hel gjeng av oss til denne plassen hvor vi parkerte rett ved vannkanten.

Nærhet til vannet gjorde at det ble både bading, padling, fisking og soling denne helgen. For når solen først titter frem i Trøndelag, er det ikke noe sted som er bedre å være enn ved et vann. Jeg kommer ikke til å fortelle deg hvor det er, annet enn at det er langs turistveien Den Gyldne Omvei. Hver gang vi har besøkt plassen har vi hatt stedet for oss selv, og jeg har et håp om flere slike opplevelser.

Reisemål

Den Gyldne Omvei er et populært reisemål i Trøndelag. Ruten går i området rundt Inderøy, som er kjent for sin vakre natur. I tillegg finner du mye spennende lokal kultur, historie og ikke minst unike mat- og drikkeopplevelser. Rundturen tar deg gjennom nydelig landskap og sjarmerende bygder. Her finner du attraksjoner som gårdsbutikker, kunstgallerier, kafeer og håndverksutsalg. På veien kjørte vi innom noen av våre favoritt-gårdsbutikker og kjøpte med oss lokalproduserte urter, grønnsaker og egg.

Naturen i området her er virkelig verdt å utforske. Det er vakre utsiktspunkter, stier for fotturer og sykling, og lange veistrekninger som er perfekte til skating. Fjorden er så idylliske og det omkringliggende landskapet så nydelig at vi ofte tenker at vi her har funnet vårt eget lille paradis.

Med lokalproduserte råvarer, laget jeg frokost med impulser fra en annen verdensdel: Menemen som er en tyrkisk versjon av eggerøre, er frokost i seg selv, men med nystekt brød blir det enda bedre. Den største forskjellen på tyrkisk og norsk eggerøre er at den tyrkiske har både grønnsaker og krydder. Det gir både mer smak og blir en rett i seg selv. De ferske tomatene gjør dette til en saftig rett.

Jeg laget glutenfritt indisk nanbrød til, siden dette kan lages både i stekepanne og på grill. Siden vi også hadde kjøpt sopp på en av gårdsbutikkene, supplerte jeg denne morgenen retten med smørstekt sopp.

Menemen

Til to personer:

 • 2 ss olivenolje (evt smør)
 • 1 vårløk
 • 1 spisspaprika
 • 2 tomater
 • 3 egg
 • 2 ss kuttet bladpersille
 • Salt og pepper
 • ¼ ts chili om du liker sterk mat
 • Toppes gjerne med litt rosmarin

Slik gjør du det:

 • Kutt opp vårløk og paprika i små biter og stek dette i olivenolje til det blir mykt (5-6 minutter). Tilsett tomater kuttet i små biter og frisk bladpersille. La dette surre sammen til det har blitt en saus, knekk deretter eggene rett i panna og rør godt sammen. Rør hele tiden mens det stekes, til det får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.

Nanbrød

Til fire brød:

 • ½ ts gjær
 • ½ ts sukker
 • 1 ½ ts fiberhusk
 • 3 ss olje
 • En klype salt
 • 150 gram kikertmel
 • 150 gram glutenfritt mel eller hvetemel
 • Smør til servering

Slik gjør du det:

 • Bland alt det tørre sammen i en bolle, hell deretter i 1 dl vann og 3 ss olje og kna godt sammen. Ta en ¼ del av deigen, bruk hendene og lag den flat. Stekes på svak varme i stekepanne, ca 2 minutter på hver side.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden