Kjør forsiktig i helgen:: Black Friday = svarte trafikktall | Din Fritid
Kjør forsiktig i helgen:

Black Friday = svarte trafikktall

Årets største handledag vil for noen bli ekstra mørk. Rundt lunsjtider vil rundt 100 personer bulke og skade bilen sin, men fortvil ikke - det finnes håp og et konkret tips som kan redusere antall ulykker:

Én av tre skader denne dagen vil være parkeringsskader. Fredager er den dagen i uken det skjer flest bulkeskader, og erfaringer viser at det er ekstra ille på Black Friday. 
– I fjor registrerte forsikringsbransjen over 500 parkeringsskader på den store handledagen med utbetalinger på 5 millioner kroner, sier Arne Voll. Han er kommunikasjonssjef i Gjensidige og tror dessverre fredagen vil bli like ille.

– Denne dagen er det mange som «slåss» om de samme tilbudene og de samme parkeringsplassene. Det er derfor mange ting som kan være lurt å gjøre på travle dager og noen ting som er mindre lurt, sier Voll.

Ikke gjør dette

– Vår erfaring er at de fleste kjører inn med fronten først når de parkerer. Vi mener at dersom flere i stedet rygger inn - vil mange smeller unngås og flere farlige situasjoner bli avverget, sier Voll. Dette er kanskje noe av det smarteste du kan gjøre denne dagen, anbefaler han. 

I tillegg anbefaler Voll alle som har det travelt om å puste med magen, unngå trange parkeringsplasser og har du en dårlig dag, bli hjemme og kjøp i stedet varene på nett.

Klassiske parkeringssmeller er at man treffer faste installasjoner, stolper, skilt, vegger eller andre parkerte kjøretøyer. 

Gode og enkle parkeringstips på Black Friday?

  • Rygg inn og kjør ut
  • Styr unna mørke og trange parkeringshus
  • Styr unna trange parkeringsplasser (Trenger ”boksåpner” for å komme seg ut av bilen)
  • Sørg for at vinduene er fri for dugg før en kjører/rygger ut.
  • Unngå parkeringsplasser nær inngangspartier
  • La ikke små barn åpne døren selv
  • Pust med magen, stress ned og bruk god tid

Forsikringsbransjen totalt har i første halvår i 2019 utbetalt en halv milliard kroner etter skader som gjelder rygging og påkjørt parkert kjøretøy.

(Kilde: Gjensidige og Finans Norge og gjelder bulking mellom personbiler)


Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige har et klart og tydelig råd til de som skal ut og kjøre på en av årets verste ulykkesdager, Black Friday: - Rygg inn på parkeringsplassen.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden