Catalonia, Spania: Bassegoda Park: Astronomicampingen | Din Fritid
Catalonia, Spania: Bassegoda Park

Astronomicampingen

Bassegoda Park er langt mer enn en campingplass. Plassen er i stor grad viet til å oppleve naturen. Først og fremst gjennom astronomi og grønne naturlige opplevelser for nysgjerrige gjester.

Bassegoda Park ligger i et grønt og frodig område ved foten av Pyreneene. Et femtitalls plasser for vogn eller bobil danner basen. I tillegg er det mulig å leie seg tak over hodet i en typisk campinghytte. Kun 500 meter fra campingen ligger det et stjerneobservatorium. Rett ved er det en teltleir for speidere, skoleklasser og andre grupper som ønsker å lære mer om planeter og stjerner.


I et vakkert urørt spansk skogslandskap ligger naturcampingen Bassegoda. 

Observatori Astronòmic Albanyà

Skogene er flotte her, og terrenget godt egnet for gåturer. Men for naturvante nordmenn flest, vil det sikkert være teleskopet og det profesjonelle undervisningsopplegget som er mest interessant. Observatoriet ble åpnet i 2017. Formålet er å fremme kunnskap og interesse for astronomi. Utstyret er topp moderne, og teleskopet er det største i provinsen. Plasseringen er ikke tilfeldig. Alta Garrotxa-området hvor campingen ligger har kilometervis med skog og fjell, og er som campingen selv sier det; en oase av mørke. Her er det svært lite lysforurensing, noe som er meget viktig for å få maksimalt ut av teleskopet.


Deres største attraksjoner er alle turmulighetene i nærområdet, samt det store teleskopet. I et utendørsamfi kan man både lære og se mer om verdensrommet og stjernene. Det astronomiske observatoriet samarbeider blant annet med NASA.

Storskjerm

Din Fritids utsendte fikk være med på et foredrag, hvor et engasjert ungt par viste fram imponerende stjernebilder på en storskjerm. Presentasjonen var meget profesjonell og i auditoriet er det plass til store grupper med publikum. Alt skjedde selvsagt utendørs, under en stjernefunklende svart himmel. Perfekte forhold for å se og oppleve astronomi, med andre ord. Anbefales virkelig.

Campingen

Bassegoda Park camping ligger som mange sikkert har forstått ganske så langt ut på landet. Derfor er det ekstra grunn til å sette pris på campingens butikk og restaurant – av god kvalitet. I tillegg er det svømmebasseng her.

De fleste plassene på campingen ligger på rekke og rad, slik vi er vant til å se. Da jeg var på besøk, fikk jeg plass til bobilen i campingens ytterkant, med skogen på tre kanter. Det føltes som å fricampe å bo på det campingen kaller «premium pitch». Herlig!

Bassegoda Park

  • Camí de Bassegoda, s/n 17733 Albanyà, Catalonia Spania
  • 53 plasser, fra 70 til 110 kvm.
  • Alle plasser med strøm, vann og avløp.
  • Pris høysesong: Ca 600 kr for premiumplass og 400 kr for vanlig plass
  • GPS: 42.307369, 2.709047

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden