: Rapido-gruppen overtar Roadtrek | Din Fritid

Rapido-gruppen overtar Roadtrek

Rapido-gruppen har nylig undertegnet en bindende intensjonsavtale om å kjøpe alle eiendelene knyttet til det canadiske merket Roadtrek av Erwin Hymer Group North America.

Rapido-gruppen eier varemerkene: Rapido, Itineo, Dreamer, Westfalia, Fleurette, Campereve, Florium, Giottiline, PLA, Rapidhome, Stylevan og WildAx.
Og nå snart Roadtrek. 

Satsing

Rapido har planer om å la Roadtrek gjenoppstå etter økonomiske misligheter. Noe som skapte store problemer og et betydelig tap for Erwin Hymer-gruppen i forbindelse med at Thor Industries overtok gruppen - med unntak av Nord-Amerika avdelingen - som i praksis var Roadtrek. 

Rapidos president, Pierre Rousseau, kommenterer i en pressemelding at:
– Roadtrek er en veletablert ledende merkevare i segmentet B Class på det amerikanske RV (recreational vehicles) -markedet. Vår prioritet vil være å etablere operasjoner og videreutvikle merkevaren i Nord-Amerika. Rapido forventer å ansette en arbeidsstyrke som til slutt kan vokse til mer enn 200 ansatte.

Rapido har til hensikt å fortsette leieavtalen på de eksisterende produksjons- og monteringsanleggene.

Din Fritid har grunn til å tro at én av årsakene til det planlagt oppkjøpet er at Westfalia skal relanseres på det amerikanske markedet. Westfalia var en kjent merkevare i Nord-Amerika på 1960- og 1970-tallet.

Rapido-historien

Rapido-gruppens historie begynte i Frankrike i 1948 da møbelsnekker Constant Rousseau etter hvert begynte med campingvogn- og bobilproduksjon. Rapido ble formelt opprettet i 1961 og har siden benyttet seg av en oppkjøpsstrategi for å bli en betydelig aktør innen rekreasjonskjøretøy i Europa. Det familieeide selskapet er basert i Mayenne, Frankrike, og sysselsetter omtrent 1500 ansatte på tvers av sine ulike fabrikker i Frankrike, Tyskland, Italia og Storbritannia. Rapido drives i dag av Constant Rousseau´s sønn Pierre, som fungerer som president for selskapet, og barnebarnet Nicolas har jobben som nestleder av selskapet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden