Tour de France: : Dag 4 Sedan - Vouécourt | Din Fritid
Tour de France:

Dag 4 Sedan - Vouécourt

Vi er ordentlig daffe og det første jeg tenker på er, at det er godt jeg ikke skal sitte ca. 200 km på sykkelsetet i dag. Heldigvis kan vi bli i sengen og hygge oss til vi ikke gidder lenger. Så det blir nokså sent, før vi står opp. Men det gjør ikke noe for vi er jo på ferie.

Vi spiser frokost i solen foran campingvognen, før vi pakker og forlater den fine campingplassen. Fasilitetene er ikke noe å skryte av, men plassen har fin beliggenhet.

Vi starter med å handle og proviantere i Sedan, før vi vender nesen mot Charleville-Mezieres, der dagens etappe starter. Vi finner det greit og starter med å kjøre de 167 km mot St. Dizier. Det går gjennom små sjarmerende, men stille byer, der vi lurer på, hva folk egentlig gjør. Det er helt tomt i gatene og veldig stille. Det virker som om livet går sin skjeve gang, dag etter dag, uten de store omkalfatringer, og det er jo også greit. Bygningene er veldig gamle og flere preges nærmest av totalt forfall. Men det er veldig sjarmerende, når man kommer som turist. Vi kjører også forbi flere slottsruiner, som minner om en storhetstid i området.

Selv om det umiddelbart høres litt kjedelig ut, er vi likevel så opptatt av det, at vi glemmer å holde øye med dieselmåleren, som allerede er kommet ned på det rød. I egenskap av bilens sjåfør erkjenner jeg, at det er jeg, som i bunn og grunn skal holde øye med den, men har altså ikke gjort det. Vi kjører ute på landet og de byene vi kommer gjennom er så små, at det ikke er noen bensinstasjoner der. Jeg kjører VELDIG pent i håp om at er med på å begrense forbruket. Det jeg er mest bekymret for er, at hvis vi kjører tom, skal bilen på verksted og motoren luftes før vi kan kjøre videre, og det vil ødelegge hele planen. Det er med en viss lettelse, at vi kjører inn i Sainte Menehould, der vi finner en bensinstasjon.

Vi må bare koble fra campingvognen for ellers kan vi ikke komme inntil dieselpumpen. Det er helt sikkert en annen bensinstasjon i byen, der vi bare kan kjøre rett inn, men jeg vil ikke ta noen sjanser. Vi bare må få tanket nå. Kia’n kan ha 55 liter på tanken. Jeg fyller på 54,3 l. Det står jo alltid noe i slangene og kanskje er tanken litt større enn 55 l, men vi har kjørt helt til grensen, det er det ingen tvil om. Pernille, som holder orden på vårt kilometerregnskap og dieselforbruk får nå også ansvaret for tanken. Selvfølgelig sammen med sjåføren, som er meg, men det er bedre å være flere. Det er for surt å kjøre tom, og i virkeligheten litt for dumt.

Et kort stykke utenfor Sainte Menehould kjører vi gjennom en vakker skog med høye løvtrær. Midt i skogen finner vi en lysning, der jeg kjører inn, så vi kan spise lunsj. Jeg er så opptatt av at det er så pent, at jeg glemmer å sjekke om jeg kan komme rundt med campingvognen. Det gjør jeg ellers alltid, før jeg kjører inn noen steder. Selvom jeg kjører helt ut i kanten av plassen, kommer jeg akkurat ikke rundt. Javel, jeg stopper bilen og drar til brekket. Dette får vi løse senere. Nå skal vi ha mat.

Vi har handlet inn til den helt store lunsjen. Vi er jo tross alt i Frankrike og der er det så mange deilige spesialiteter. Vi disker opp i campingvognen og arrangerer et praktfullt og velsmakende lunsjbord bestående av 3 forskjellige slags oster fra området, lufttørket landskinke med melon, oliven og to sorter pølse, friske kirsebær, ferskener og selvfølgelig baguetter, som er fast ingrediens på franskmennenes bord uansett tid på dagen. Det hele skylles ned med et glass champagne, fra det stedet vi besøkte i går. Vi blir der i 1½ time. Det deilige er, at det ikke er noe man bare spiser. Man sitter liksom bare og gumler til man er mett. Og det krever tid, men tid har vi. Da vi er klar til avgang må jeg rygge campingvognen ut på veien igjen. Det går over all forventning. Godt jeg har trent hjemme på parkeringsplasser og småveier. Jeg får helt sikkert mer bruk for det i fjellene.

I St. Dizier slutter dagens etappe, og her ser vi det første skiltet på hele turen, som reklamerer med at Tour de France kommer til byen. Det undrer meg faktisk, at vi ikke har sett det tidligere, for Tour de France opptar stor plass i franskmennenes sportsverden, og det er i underkant av en måned til det virkelig braker løs. Vi hadde opprinnelig tenkt oss å kjøre sammen med Tour de France i juli måned, men under forberedelsene viste det seg å være en umulig oppgave sammen med de andre tingene, vi gjerne ville ha med hjem. Altså filme 3 tv-programmer og samle materiale og ta bilder til artikler. Vi finner en campingplass et godt stykke syd for St. Dizier. Det ligger masser med plasser nærmere, men denne har vi fått anbefalt av en av våre lesere og hun har helt rett. Mer om det i morgen.

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 180 km Totalt antall km siden avreise fra Danmark: 2301

Vogntog og annet utstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk aldeles utmerket. Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella Les mer her www.isabella.net Sykkel er av fabrikat Mosquito Xplicit. www.mosquito.dk Den lille sykkel er bare tul.

Campingplass

Vi bodde på Camping Municipal de Sedan Pris: Euro 10,10 3 voksne, 1 baby og strøm (6 Ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Følg med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 167 km

Charleville-Mezieres - 0 km. Chalandry-Elaire - 2 km. Flize - 3 km. Boutancourt 5 km. Vendresse 16 km. Ambly-Sur-Bar - 19 km. La Cassine - 20 km. Sauville - 23 km. Le Chesne - 30 km. Quatre-Champs - 39 km. Ballay - 41 km. Chestres - 45 km. Vouzies - 47 km. Monthois - 57 km. Cernay-En-Dormois - 69 km. Ville-Sur-Tourbe - 74 km. Berzieux La Neuville-Au-Pont - 76 km. La Neuville-Au-Pont - 83 km. Chaudefontaine Sainte-Menehould 86 km. La Grange-Aux-Bois - 92 km. Les Islettes - 98 km. La Contrôlerie - 100 km. Futeau - 102 km. Courupt - 103 km. Brizeaux Triaocourt-En-Argonne - 115 km. Laheycourt - 126 km. Brabant-Le-Roi - 133 km. Revigny-Sur-Ornain - 135 km. Contrisson - 140 km. Mogneville - 144 km. Couvonges - 147 km. Beurey-Sur-Saulx - 149 km. Robert-Espagne - 150 km. Baudonvilliers - 158 km. Chancenay - 161 km. Saint-Dizier 167 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: Allessandro Petacchi - 3t 27m 39s Den gule ledertrøyen bæres av: Jean-Patrick Nazon - 12t 25m.

På forsiden