: Tour de France - Dag 5 Vouécourt, Champagne-Ardenne | Din Fritid

Tour de France - Dag 5 Vouécourt, Champagne-Ardenne

Kjære Brita Janssen fra Bergen. Takk for at du anbefalte denne campingplassen til oss. Her er bare deilig. Før vi dro fra Danmark fikk vi fra andre campere en masse forslag om fine steder i Frankrike langs ruten vår. Den her er midt i øyet. Ganske enkelt perfekt.

Campingplassen ligger helt ned til elven Marne, som vi forøvrig har ligget ned til tidligere på turen, men her er enda penere. Det er ikke noe gjerde, så vi ligger 2 meter fra elvebredden. Vi har bare glemt fiskestengene…

Jeg vet godt, at man enkelte steder skal være forsiktig med å legge seg helt ned til vannet, da de franske elvene har det med å gå over sine bredder, men vi tar sjansen, og så må vi bare holde ekstra øye med en aktiv kravlende Mathias. På den andre bredden er et par bevere i ferd med å bygge rede, noe som ser riktig moro ut, fordi de kommer svømmende med store tuster med gress i munnen. Elven svinger 90 grader, og campingplassen ligger på hjørnet med utsikt i begge retninger. Den er veldig pen og velholdt. Servicebygningene er rene, og holdt i litt gammel stil. Beliggenheten og servicen var helt på topp.

Vi skal bo her i to dager for dagens etappe er en enkeltstart, så de 69 km den består av tar vi her fra plassen og kjører så videre i morgen. I flere byer, så som Joinville og Wassy, finner vi enda flere skilt, der det reklameres for Tour de France. Dette skiltet er et av de mer informative, fordi det bl.a. viser litt av, hva som har skjedd med sykkelrittet, siden 1903, da det første Tour de France ble kjørt. Jeg synes egentlig, at de skulle ha feiret 100-års jubileet med å sykle på utstyr fra dengang. De sykler jo 99% av ruten.

I de bøkene jeg har, kan jeg se at rytterne selv hadde med seg reservehjul og slanger hengende rundt nakken. Syklene deres hadde bare et gir, etappene var lengre enn i dag og tok opptil 13-15 timer og endelig var mange av veiene den gang belagt med grus. Men det kan nok ikke la seg gjøre for det står nok for mange penger på spill i dag. Det kunne ellers vært fascinerende, dersom man kunne finne noen, som ville gjøre det.

Vi avslutter dagen med en avstikker til den lille landsbyen Colombey-les-deux-Églises, der Frankrikes høyt ærede general og president, Charles de Gaulle minnes. Monumentet kan ses mange kilometer før man kommer til den bakken, der det 44 meter høye Lorraine-kors er reist. Det er stort og imponerende, og tilsvarer franskmennenes oppfatning av statsmannen, som klarte, å få dem til å føle seg verdige og stolte. Det sies den dag i dag, at Charles de Gaulle har en stor del av æren for, at franskmennene er et stolt folkeferd. De er stolte av sin kultur, natur, språk og land i det hele tatt. Som danske kan det godt virke litt arrogant og det er det da også en gang imellom, men omvendt kunne vi også godt trenge noe av det her hjemme.

Stedet er oppført til minne om Charles de Gaulle, som hadde sitt feriested og til slutt sin faste bolig i landsbyen. I dag ligger han begravet på den beskjedne kirkegården i byen sammen med sin kone og en datter, som døde ung. Charles de Gaulle døde 80 år gammel i 1970.

Tilbake på campingplassen har vi fått en nabo. Det er engelske Dough, som kjører rundt alene i sin bobil. Han viser den stolt fram og det er en deilig bil. Det ender med, at vi deler en flaske vin under solseilet vårt og avslutter en deilig dag på denne måten. Utveksler campingopplevelser fra hele Europa, USA og Australia. Ja, det er etterhvert blitt noen kilometer, men det er bare herlig. I morgen er vi klar til å kjøre videre. En flott tur venter oss. Ihvertfall i henhold til bøkene….

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 89 km Samlet anntal km etter avreise fra Danmark: 2390

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig godt. Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på Camping Municipal Rives de Marne Pris: Euro 8,80 – ja den er god nok!!! 3 voksne, 1 baby og strøm (6 Ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene bringes her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 69 km

Joinville - 0 km. Nomecourt - 5 km. Guindrecourt-Aux-Ormes - 9 km. Brousseval - 16 km. Wassy - 18 km. Baily-Aux-Forges - 23 km. Sommevoire - 31 km. Roziéres - 35 km. Thilleux - 37 km. La Gréve - 41 km. Ceffonds - 43 km. Montier-En-Der - 44 km. Planrupt - 47 km. Frampas - 50 km. Braucourt - 51 km. Eclaron - 59 km. Valcourt - 64 km. Saint-Dizier - 69 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: US Postal - 3t 55m 21s Den gule ledertrøyen bæres av: Victor Hugo Pena - 13t 44m

Les dag 6:

Tour de France - Dag 6 Vouécourt - Prémery

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden