: Tour de France - Dag 18 Vieux-Boucau-Les-Bains - Blaye | Din Fritid

Tour de France - Dag 18 Vieux-Boucau-Les-Bains - Blaye

I dag skal vi til Bordeaux, men først skal jeg bare en svipp ned på stranden. Igjen pakkes ryggsekken, spaserskoene tas på og så er det avgårde. Folk har enda ikke riktig våknet på campingplassen. Vannet er forholdsvis stille. Det er overskyet men varmt og lummert. En ny dag for Tour de France er begynt.

Det er desverre ikke tillatt å bade pga. kraftig understrøm, selv om det ville være helt opplagt i denne varmen. Sandstranden er bred og når så langt øyet rekker. Det er et ideelt sted å fiske og mange står med sine kraftige havfiskestenger og prøver lykken. Det er egentlig utrolig få mennesker på stranden, kanskje pga. tidspunktet, men likevel. Jeg snakker med en fisker, som forteller, at franskmennene først kommer veldig sent på formiddagen, dersom de kommer i det hele tatt. Det er et av de få stedene, der man kan få det enorme Atlanterhavet litt for seg selv. Deilig.

På vei ut av byen videre på vår vei kjører vi gjennom en annen liten by med navn Soustons, der vi passerer en minnepark for François Mitterand, som var fransk president fra 1981-1995. Han døde i 1996, 80 år gammel og har bodd i byen i 31 år. I parken er han minnet på den måten folk så ham oftest. Gående med sin hund.

Det meste av formiddagen kjører vi gjennom plantasjelignende skog med høye trær og bregnebunn. Solstrålerne skjærer seg gjennom de tette trekronene og gir et flott skinn. Et stykke natur vi ikke tidligere har sett.

Senere endrer naturen seg til kjempemessige arealer med oppdyrkede jorder med hovedsakelig mais. Veiene er nermest uendelige og ligner noe vi bare har sett i Australia eller USA. Det er vanskelig å kjøre feil.

Det er litt vanskelig å finne inngangen til selve plassen, og det er veldig liten plass, men det går og da vi først er kommet inn og på plass, viser det seg å være en av de hyggeligste plasser vi har bodd på. Oppstillingsplassene er godt fordelt i hele borganlegget og vi ligger helt for oss selv. Fasilitetsbygningene er inne i selve borgen. Morsomt og annerledes. En forholdsvis kort dag, selv om vi har kjørt ganske langt, men hele etappen har vært flat som en pannekake. Sikkert noe Tour de France rytterne heller ikke har noe i mot etter alt det de har vært igjennom. Vi sees i morgen.

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 246 km Samlet antal km siden avgang fra Danmark: 5810 km

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Kias hjemmeside: www.kia.no Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på Les Sabléres Pris: 13,55 Euro 3 voksne, 1 baby og strøm (6 ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 181 km

Dax - 0 km. Saint-Vincent-De-Paul - 4 km. Buglose - 8 km. Laluque - 17 km. Boos - 21 km. Rion-Des-Landes - 29 km. Morcenx-Bourg - 38 km. Mornenx - 40 km. Sabres - 60 km. Trensacq - 68 km. Sore - 86 km. Saint-Symphorien - 102 km. Louchats - 114 km. Pussac - 116 km. Villagrains - 122 km. Saucats - 131 km. Jauge - 141 km. Pierroton - 148 km. Saint-Jean-D’Illac - 155 km. Beutre - 162 km. Merignac - 165 km. Eysines - 171 km. Le Bouscat - 173 km. Bordeaux - 181 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: Pablo Lastras 4t 3m 18s Den gule ledertrøyen bæres av: Lance Armstrong 79t 7m 49s

Dagens etappe slutter i Bordeaux, men tidligere på denne turen har vi unngått de store byene, så lenge vi har campingvogn på kroken. Været er helt suverent, så vi finner i stedet en campingplass, slik at vi kan komme ut og nyte solen. I byen Blaye ca. 30 km nordvest for Bordeaux ligger campingplassen midt inne i et enormt festningsanlegg helt ned til elven Garonne og med utsikt til deltaet Dordogne. Det vil vi gerne kjøre til.

Les dag 19:

Tour de France - Dag 19 Blaye – La Roche sur Yon

På forsiden