: Tour de France – Dag 21 Ancenis – Paris | Din Fritid

Tour de France – Dag 21 Ancenis – Paris

Det er nesten ikke til å tro, at det er vår siste dag i dag. Det har vært en uforglemmelig reise gjennom et fantastisk ferieland. Frankrike har alt hva hjertet begjærer til en komplett ferie. Å få det hele servert på så kort tid, er i seg selv en opplevelse. Vioctor Hugo uttalte at der som allting slutter fortsetter i Paris. I dag skal vi til byenes by og hovedstaden Paris.

Hele formiddagen kjører vi langs den vakre Loire-elven, før vi velger motorveien det siste stykket inn til Paris. Det er bare den andre gangen vi har kjørt på motorvei og det har vært en stopr del av fornøyelsen å kjøre på de småveiene, selv om det går betraktelig langsommere, men det er jo ikke noe spesielt attraktivt å se et land fra motorveien. På den annen side skal de franske motorveiene ha en kommentar. Det kan så være at det koster en del, men de er da også veldig fine å kjøre på.

Dagens etappe starter rett utenfor Paris, i byen Versailles, der det ligger et av Europas fineste slott. Det er et imponerende slott som det kan skrives en hell bok om, men vi nøyer oss med en tur i havene rundt da været er så fint, at det ville være synd å gå inn.

Hagene rekker så langt øyet rekker i alle retninger. Flere enn 100 gartnere er ansatt for å passe på dem. Imponerende.

I 1624 bygger Louis XIII en mindre jakthytte i midten, siden har konger og andre statsoverhoder bygget til og om. I dag er Versailles primært et museum, men verdens statsoverhoder møtes ved viktige anledninger fortsatt på slottet.

Campingvognen står på den store parkeringsplassen foran slottet. Det er nesten første gang på turen at vi har kunnet parkere i nærheten av det man vil oppleve – i hvert fall lovlig. Men det er selvfølgelig heller ikke ”normalt” å ha med campingvognen overalt, slik som vi har hatt på denne turen. Men det har vi jo hatt – også når vi setter nesen mot paris og Champs Elysées. Sluttmålet for hele Tour de France.

Varmen og bråket er slående i den pulserende storbyen, mens vi kjemper oss vei på dagens etappe. Det er ikke lett med en campingvogn. Den hører ganske enkelt ikke hjemme i Paris, men jeg insisterer. Nå har jeg heldigvis bodd i Frankrike og kjenner franskmennenes temperament. De båser seg opp og kjefter vilt med mye armer og bein. Mitt mottrekk er et stort smil og en skuldertrekning, og det hjelper. De rister på hodet, men smiler tilbake. Det er nok bra et det er meg som sitter bak rattet og ikke Rasmus. Med mye bry og problemer får jeg kjempet oss inn på Champs Elysées, der vi kjører inn til siden og parkerer. Jeg vil ha et bilde og får det. Slik.

3 ukers rundreise i Frankrike er over. Nok en gang vil jeg ta hatten av for Tour de France rytterne, og det de skal igjennom. Det har satt det hele i perspektiv å kjøre turen med bil og campingvogn. Det er gått over all forventning. Bilen har trukket fantastisk og campingvognen har så nær som på ett sted, der det sto et tre, bare fulgt med. Det har vært ideell å ha hatt ”huset på ryggen” hele tiden. Det har vært vår base og hjem og kanskje spesielt for Mathias som nå er 14 måneder. Vi er blitt en opplevelse rikere og har fått mange erfaringer spesielt om fjellkjøring. Jeg kan på det varmeste anbefale flere av etappene og områdene til den neste ferien. Mange av stedene skal vi i hvert fall tilbake til. Takk for denne gang – og god tur, når du selv legger i vei. Camping er ganske enkelt en fin måte å reise på. Anne-Vibeke Isaksen Rasmus Schønning Mathias Isaksen Schønning Pernille Lykke Hansen

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 425 km. Samlet antal km afgang siden Danmark: 7466 km. Kjørt i alt til den dansk / tyske grense (Flensborg) 8352km.

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Kias hjemmeside: www.kia.no Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på L´Ile Mouchet Pris: 14,40 Euro 3 voksne, 1 baby og strøm (6 ampere) I natt skal vi sove på Camping International di Maisons-Laffitte 15 km fra sentrum Pris: 28,18 Euro 3 voksne, 1 baby, og strøm (10 ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 152 km

Ville-D’Avray - 0 km. Versailles - 1 km. Le Chesnay - 4 km. La Celle-Saint-Cloud - 7 km. Bougival - 9 km. Croissy-Sur-Seine - 11 km. Le Vesinet - 13 km. Chatou - 17 km. Reuil-Malmaison - 18 km. Nanterre - 20 km. Suresnes - 23 km. Saint-Cloud - 25 km. Ville-D’Avray - 31 km. Versailles - 33 km. Viroflay - 35 km. Chaville - 36 km. Sevres - 39 km. Meudon - 42 km. Issy-Les-Moulineaux - 43 km. Boulogne-Billancourt - 45 km. Paris - 45 km. Place de la Bastille - 55 km. Place de la Nation - 58 km. Hauts de Champs-Elysées - 66 km. Place de la Concorde - 68 km. Place de la Bastille - 84 km. Place de la Nation - 86 km. Hauts des Champs-Elysées - 95 km. 3. gang Champs-Elysées - 100 km. 4. gang Champs-Elysées - 106 km. 5. gang Champs-Elysées - 113 km. 6. gang Champs-Elysées - 119 km. 7. gang Champs-Elysées - 126 km. 8. gang Champs-Elysées - 132 km. 9. gang Champs-Elysées - 139 km. 10. gang Champs-Elysées - 145 km. Paris - Champs-Elysées – 152 km. Se hele ruten på www.letour.fr

På forsiden