: Tour de France - Dag 6 Vouécourt - Prémery | Din Fritid

Tour de France - Dag 6 Vouécourt - Prémery

Vi starter dagen med å spise frokost rett utenfor campingvognen og to meter fra elvebredden. Her er bare så trivelig. Vi pakker sammen og kjører mot den velbevarte middelalderbyen Troyes (uttales troi, som 3 på fransk). Her venter det oss en deilig opplevelse og en parkeringsutfordring.

Vi har ingen problemer med å komme gjennom byen med campingvognen og min plan går ut på å finne et shoppingsenter, der vi kan parkere, men selvfølgelig så nær den gamle bydelen som mulig. Alternativet er på en parkeringsplass for turibusser, hvis det er en spesiell plass for dem. Det er det ofte på populære steder som disse. Vi passerer en stor parkeringsplass. Den tar vi. Vi skal bare finne innkjøringen. Den finner vi også, men da jeg begynner å kjøre inn blir selve innkjøringen smalere og smalere. Jeg stopper for å sjekke, om jeg kan rygge ut igjen. Det blir ikke lett for det har allerede kommet en del biler bak oss. Parkeringsvakten kommer ut og forteller at det ikke er tillatt for campingvogner. Bare personbiler. Han beklager den dårlige skiltingen, men parkeringsplassen er helt nyanlagt. Jeg vurderer, at vi ganske nøyaktig kan komme igjennom og overtaler ham til, at jeg fortsetter rett fram, i stedet for å skape kaos med å rygge, for vi skal bare rett inn i den gamle bydelen et par timer, så har vi reist igjen. Det går han med på. Puh. At det også blir problemer når vi skal ut igjen, oppdager vi selvfølgelig først senere…

Troyes, der tidligere var hovedby i grevskabet Champagne, er en ualmindelig charmerende by med nogle af Frankrigs mest velbevarede bindingsværkshuse fra middelalderen. De gamle huse står nærmest og læner sig op ad hinanden. Gaderne imellem er så smalle at det i dag er gågader.

Rue des Chats (Kattegaten) er den mest beundringsverdige, fordi husene skrår så mye. Det er satt tykke stolper imellom dem, så de ikke ramler helt sammen.

Det er akkurat plass til at to personer kan passere hverandre. Gaten har fått dette navnet, fordi kattene uten problemer kan hoppe fra hustak til hustak.

Hele den gamle bydelen er fyllt med små spesialforretninger med brukskunst og delikatesser. Fortauskaféene ligger på rekke og rad, og vi finner et mindre crêperi, der dagens lunsj inntas. De franske pannekakene fåes i stort sett alle former og fasonger og er en av mine livretter. Vi bestiller 3 forskjellige, så kan vi smake av hverandre. Vi starter med crêpes salée (de som ikke er søte) og yar med 3 crêpes sucré (søte) til dessert. Alt sammen nytes på skyggesiden av gaten, for det er ca. 30 varmegrader.

Tilbake på parkeringsplassen finner vi først en glohet bil. Det er godt vi har aircondition. Vi er på forhånd helt kokt i varmen, men det blir værre, for da jeg skal ut fra parkeringsplassen, er det enda mindre plass på utkjøringen enn innkjøringen. Med mye møye og besvær og mer lykke enn forstand fikk jeg bil og campingvogn under bommen og ut gjennom den skarpe svingen uten skrammer. Godt at parkeringsvakten hjalp til og selv hadde gått med på å slippe meg inn. Jeg håper gartneren har kommet seg over de brukne blomstene. La oss komme ut av byen med dette vogntoget.

Dagens etappe stater her i byen, så vi får heller komme av gårde, for vi har min. 196 km foran oss. 52 km ute på ruten kommer vi gjennom byen Tonnerre, som vi gjerne skulle ha brukt litt tid i, men må prioritere å kjøre videre. Det er ellers både kanaler og flotte kirker å besøke.

Nede midt i byen skal vi under en bro, og på skiltet kan jeg se, at den er 2,40 bred. Campingvognen er 2,30 meter bred. Tungen rett i munnen og første gear. Det går akkurat. Det kan ofte være et problem i de franske byene. Plutselig befinner man seg i en smal gate eller i en sving, der man ikke kan få campingvognen med rundt. Hittil har det gått, men det har vært nære på, at vi har laget fullstendig kaos med ekvipasjen.

Lengere ute på ruten kommer vi igjen gjennom deilige vinområder. Bl.a. Chablis, som er et mindre vinområde. Vinmarkene strekker seg så langt øyet rekker og det er pent. Det er i ferd med å bli kveld og vi skal til å kikke oss om etter en campingplass. Vi er ikke kommet så langt som vi hadde planlagt, men det er jo sånn det går. Og spesielt når man har barn i bilen.

For å ”vinne” litt tid, velger vi å kjøre inn på en liten rasteplass og lage kveldsmat i campingvognen, legge Mathias og så kjøre videre, når han er klar til å sove. PÅ den måten kan vi kjøre enda et par timer i kveld, før campingplassene stenger – vanligvis ved 22-tiden. Landskapet endrer seg enda en gang til bløte frodige bakker med kuer. Det fine er, at man har bevart de naturlige skiller av busker og små trær mellom jordene. Det bryter landskapet på en veldig fin måte. Vi finner en campingplass i Prémery, som ligger ca. 30 km. fra byen Nevers, der dagens etappe slutter. Der er det verken folk i resepsjonen eller på plassen, så vi kjører bare inn og stiller opp. Det er uvær på vei, så vi kryper bare til køys, og håper at ikke campingverten kommer og vekker oss, fordi vi ikke har sjekket inn, men så finner vi jo ut av det. Mer om det i morgen.

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 280 km Totalt anntal km siden avgang fra Danmark: 2670

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på Camping Municipal Rives de Marne Pris: Euro 8,80 – ja den er god nok!!! 3 voksne, 1 baby og strøm (6 Ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Følg med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 196 km

Troyes - 0 km. Breviandes - 0 km. Les Nauzois - 2 km. Bucheres - 3 km. Roche - 6 km. Les Bordes-Aumont - 9 km. La Trinité - 11 km. Les Bruyéres - 22 km. Chaource - 24 km. Cussangy - 30 km. Vallieres - 34 km. Prusy - 37 km. Coussegrey - 40 km. Les Graveries - 44 km. Tonnerre - 52 km. Yrouerre - 63 km. Sainte-Vertu - 69 km. Nitry - 79 km. Joux-La-Ville - 85 km. Precy-Le-Sec - 89 km. Voutenay-Sur-Cure - 96 km. Sermizelles - 99 km. Blannay - 101 km. Asquins - 107 km. Vezelay - 108 km. Saint-Pere - 109 km. Seigland - 112 km. Bazoches - 120 km. Bailly - 131 km. Côte de Rennebourg - 136 km. Corbigny - 137 km. L’Huis au Roy - 141 km. Sainte-Camille - 144 km. Bailly (La Collancelle) - 148 km. Bourguero - 148 km. Bazolles - 154 km. Saint-Maurice - 159 km. Saint-Saulge - 163 km. Bona - 174 km. Nanton - 180 km. Forges - 191 km. Nevers - 196 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultat

Vinneren av dagens etappe: Allessandro Petacchi 4t 9m 47s Den gule ledertrøyen bæres av:Victor Hugo Pena 17t 54m 31s

Les dag 7:

Tour de France - Dag 7 Prémery - Villefranche

På forsiden