: Tour de France - Dag 13 Gaillac, Languedoc-Roussillon | Din Fritid

Tour de France - Dag 13 Gaillac, Languedoc-Roussillon

Før jeg dro hjemmefra hadde jeg bestemt meg for å sykle minst en av Tour de France etappene. Fast bestemt på at det ikke skulle bli en av de over 200 km lange fjelletappene med fjell utenfor kategori, er det likevel med en viss stolthet at jeg denne morgenen pakker sykkel og ryggsekk og legger i vei. Litt har også sin berettigelse.

Jeg har tidligere syklet den 800 km lange Østersjøruten, men der er det ganske flatt. Det er det ikke her. Så selv om 47km i bakkete terreng er for ingenting å regne i Tour de France sammenheng, så har jeg varmen, allerede før jeg overhodet er kommet av sted.

Sykkelen sitter på et praktisk sykkelstativ bak på campingvognen. Det er plass til to. Sykkelen er enkel å ta av og sette på, for det gjøres ved hjelp av 3 hemper. Det er ikke mye å se på, men den står helt fast. Sykkelen min er en alminnelig 8 gears sykkel av merket Mosquito Xplicit Roma og den er helt ideel for sykling i variert terreng. Akkurat det jeg skal ut på i dag. Les mer på www.mosquito.dk

Første del av turen går gjennom store vinområder. Etappen går gjennom Languedoc-Roussillon, som er et av Frankrikes større vindistrikter. Solen steker fra en skyfri himmel og selv om det bare er lett kupert, er det virkelig varmt. Men det er stadig vekk en deilig måte å oppleve naturen og omgivelsene på. På en sykkel går det forover og man kan komme et godt stykke på en dag. Det går imidlertid langsomt nok til at man kan nå å få med alle detaljer.

Cirka halvveis ute på ruten endrer landskapet seg til store oppdyrkede jorder med mais, solsikke og korn. De grønne og gule fargene står fint til den blå himmelen.

I en stille grøftekant spiser jeg lunsj. Det er ikke et menneske i mils omkrets. Den eneste lyden er bienes summen og fuglenes kvitring. Når man sitter et så stille sted og så nær opptil en moden kornåker er det faktisk mulig å høre kornstråene knekker. Det høres kanskje merkelig ut, men prøv det selv en gang.

Hele dagen kjører jeg gjennom små hyggelige og ganske sikkert ukjente byer, men mange av dem er vel verdt et besøk. Ikke fordi de er noe stort i seg selv, men fordi man opplever et lite lokalsamfunn med sin daglige gjøren og laden. Folk handler, tar en prat på fortauet, nyter sin obligatoriske café au lait på den lokale stamcaféen, der man løser alle verdensproblemene. Jo, livet går sin stille gang, men det er en opplevelse verdt. Før jeg vet ordet av det er jeg tilbake på campingplassen igjen. Etter en liten hyggelig tur. Nå gleder jeg meg til å se, hvor raskt rytterne kjører ruten. Det tok meg ca. 3 ½ time inkl. pauser, lunsj, en liten lur, et par hyggelige samtaler med noen lokale og en enkel omvei på 2 km, da jeg kjørte feil….

Resten av dagen går med til å slappe av foran campingvognen og få ryddet opp litt. I morgen starter Pyreneene. I dag fikk jeg en smaksprøve på det sykkelrytterne går igjennom. Det er helt villt, men det er også det som gjør det hele så enormt fascinerende. Hatten av for alle som forsøker å gjennomføre en Tour de France. Og respekt for dem som lykkes. Vi er klar for nye fjell. Tanken er fyllt opp. Bilen har hatt sin første tiltrengte hviledag. I morgen er det slutt. Vi gleder oss selv om vi ikke helt er klar over hva som venter. På gjensyn i morgen.

Kjøredata

I dag har vi kørt: 0 km – 50 km på cykel Samlet antall km siden avgang fra Danmark: 4580

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Kias hjemmeside: www.kia.no Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på Camping Le Lido (Gaillac) Pris: 12,70 Euro 3 voksne, 1 baby og strøm (6 ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet af vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 47 km

Gaillac - 0 km. Boissel - 4 km. Cordes-Sur-Ciel - 24 km. Pointe á Pitre - 28 km. Salles 33 km. Monesties - 39 km. Pouilhounac - 42 km. Cap Decouverte - 47 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: Jan Ullrich – 58m 32s Den gule ledertrøyen bæres af: Lance Armstrong – 50t 16m 45s

Les dag 14: 

Tour de France - Dag 14 Gaillac - Saillagouse

På forsiden