: Tour de France - Dag 12 Narbonne - Toulouse | Din Fritid

Tour de France - Dag 12 Narbonne - Toulouse

Vi har nydt vår hviledag i full drag og mon tro om ikke Tour de France rytterne har gjort det samme. Man har vanskelig for å forestille seg hva det er de går igjennom. Å kjøre ruten med bil og campingvogn setter det hele i perspektiv. De er ganske enkelt utrolig seige. Det her er ikke for pysegutter. Vi har bodd noen få hundre meter fra havet og nydt bruset fra havet med åpne vinduer. Området er fyllt med vinmarker og jeg har funnet en litt annerledes vingård, som skal besøkes.

Den ligger bare 5 km fra campingplassen og 5 km fra Narbonne. Vi er i et område, som tilhører det mindre kjente Sydfrankrike. Her er ikke så mange mennesker, så det er ikke så overfyllt, men det tiltaler meg. På en eller annen måte er det mer uberørt og villt, som om det enda ikke riktig er oppdaget. Men her er bare pent. Vinmarker så langt øyet rekker, havet i det fjerne, og en historie, hvis man ellers interesserer seg for det, som betar og beveger.

Stedet heter Domaine de L´Hospitalet og var i gamle dager et hospital. Derav navnet. Stedet ble kjøpt opp og var håpløst forfallent, men i løpet av de siste 10 årene er det blitt bygget og renovert. Alt er holdt i gammel stil og oser av hygge og sjarm. Det er både hotelrom, 3 restauranter, swimmingpool med mer.

Vinproduksjonen styres av 38-årrige Mr Gérand Bertrand, som siden han var liten har lært det spesielle håndverk av sin erfarne far. Dessverre mistet Mr. Bertrand sin far i meget ung alder, men besluttet seg for å drive det hele videre. Det har vært hardt, men er utvilsomt en av grunnene til, at han i dag er en av Frankrikes yngste og beste vinkjennere og -produsenter. Å produsere vin er en lang og komplisert prosess, der det skal holdes nøye øye med hvert enkelt ledd fra vinrankene plantes til de fylte flasker står i butikken.

Mr. Bertrand inviterer oss med ned i vinkjelleren, der 4.000 eiketrefat med vin ligger og lagres. Det er et flott syn. Vi smaker på flere forskjellige viner og de er gode. Det er tydelig at han vet hva han snakker om, og at han har sans for kvalitet. Området og vingården er meget velholdte med smak for den gode stil. Rasmus, som elsker vin og har litt peiling på det, er i ferd med å kjøpe hele butikken…. Vi får imidlertid ordnet det slik at vinen sendes hjem til oss, for vi vil ikke ha unødige kilo i campingvognen, før vi er kommet over Pyreneene. Det skal vise seg å være en klok beslutning.

Ved siden av vinkjelleren er det et mindre museum, som forteller om områdets historie, geologien, biologien, men også hvordan man lager eiketrefat, korkpropper og flasker. Altså en form for totalopplevelse.

Det som også gjør stedet veldig spesielt er, at Mr. Bertrand har samlet alle de ulike håndverk fra området. Gårdsplassen er fyllt med små butikker med glasblåseri, keramisk verksted, smie, bakeri osv. Det er virkelig aktivitet her og mye å se på.

Vi bruker det meste av dagen på stedet og avslutter med et delikat måltid på en av stedets restauranter. Vi får stekt blekksprut og Middelhavsfisk med friske grønnsaker og ferskt brød. Det smaker annerledes, men praktfullt.

Restauranten har en buffet med forskjellige viner, noe som betyr, at man betaler en pris, men kan til gjengjeld smake på så mange forskjellige viner som man har lyst til. En riktig god ide fordi det ellers kan være vanskelig å vite, hva man skal kjøpe, hvis man vil kjøpe.

Med alle sansene godt fylt drar vi videre mot Toulouse, der dagens etappe slutter. Det er en fin tur gjennom byer som Carcasonne, hvor en av Europas største festningsanlegg ligger. Den lyserøde by, Toulouse er der hvor dagens etappe slutter, men ca. 50 km nordøst for den starter morgendagens enkeltstart i byen Gaillac. Der ligger det en liten hyggelig campingplass, så den velger vi å kjøre opp til. Selv om den ligger helt ned til elven Tarn, kan vi godt fornemme at vi er kommet inn i landet igjen.

Varmen er slående og vinden stå helt stille. Det er kjøligere inne i campingvognen enn utenfor, men vi åpner likevel vinduene, før vi skal sove. Vi ligger alle uten noe over oss, og først bortimot kl. 2 om natten kan man merke en kjølig bris komme inn i vognen. Det er befriende. Vi sover ikke så tungt i varmen, men har bruk for søvnen for i morgen, er det lagt opp til fysisk utfoldelse. Vi ses i morgen (tidlig).

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 283 km Samlet antal km siden avgang fra Danmark: 4580

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Kias hjemmeside: www.kia.no Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Campingplass

Vi bodde på Camping Cöte des Roses (Narbonne Plage) Pris: 13,45 Euro 3 voksne, 1 baby og strøm (6ampere)

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, dersom du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 153 km

Narbonne - 0 km. Montredon-Des-Corbieres - 4 km. Villedaigne - 11 km. Homps - 25 km. Puicheric - 34 km. Marseillette - 41 km. Trebes -49 km. Carcassonne - 59 km. Pennautier - 62 km. Pezens - 66 km. Moussoulens - 71 km. Montolieu - 74 km. Saissac - 82 km. Les Cammazes - 93 km. Revel - 102 km. Montegut-Lauragais - 110 km. Saint-Julia - 115 km. Auriac-Sur-Vendinelle - 120 km. Caraman - 126 km. Lanta - 135 km. Saint-Pierre-Des-Lage - 138 km. Lafage - 139 km. Montauriol - 142 km. Quint-Fonsegrives - 146 km. Balma - 148 km. Toulouse - 153 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: Juan Antonio Flecha - 3t 29m 33s Den gule ledertrøyen bæres av: Lance Armstrong - 49t 16m 37s

Les dag 13: 

Tour de France - Dag 13 Gaillac, Languedoc-Roussillon

På forsiden