: Tour de France - Dag 11 Gap – Narbonne | Din Fritid

Tour de France - Dag 11 Gap – Narbonne

Vi står tidlig opp til enda en solrik dag. Vi har en lang kjøretur foran oss. Først dagens etappe fra Gap til Marseille. Deretter turen til Narbonne, som Tour de France rytterne kjører først i morgen i tog, hvor de har hviledag. Vi henter ferskt brød og nyter stillheten omkring oss. Det er en helt spesiell atmosfære på en campingplass om morgenen. Folk våkner. Naturen våkner. Rutinemessig får vi pakket sammen og er klar til avgang. Det blir en veldig varm dag, men Middelhavet venter.

Vi forlater Gap og kjører et veldig kort stykke langs Napoleonsruten, som er en historie for seg selv. Den populære turistruten på 345 km fra Cannes til Grenoble ble innviet i 1932 og følger den veien Napoleon reiste i 1815 etter at han flyktet fra øya Elba. Det tok ham 100 dager å samle en hær og komme tilbake til Paris, der han gjeninntok makten, inntil sitt endeligt ved Waterloo i Belgien. Rett utenfor Gap kjører vi forbi en vakker eng med en gammel slottsruin. Det er 35 varmegrader, fuglene synger, hustakene er røde. Vi kjører inn i Provence.

Vi kjører et langt stykke langs elven Durance og lenge før Sisteron, som også ligger på Napoleonsruten, kan vi se den imponerende loddrette klippen, der Citadellet ligger. Dit skal vi opp trass i varmen, og denne gang går det greit med å finne parkeringsplass til både bil og campingvogn, for det er en stor holdeplass for turistbusser rett ved siden av Citadellet.

Citadellet troner majestetisk over Sisterons røde tegltak og uansett hvor man står er det en fremragende utsikt. Det er bare veldig få rester av den opprinnelige borgen fra 1200-tallet. Det meste av det man ser i dag er fra 1600-tallet. Du kan bruke lang tid på å gå rundt og nyte atmosfæren, gå på borgmuren, se film, høre historien eller sette deg i skyggen under et tre og bare slappe av.

Borgmuren mot vest.

Sisterons røde hustak - i det hele tatt et av Sydfrankrikes kjennetegn.

Citadellet er bygd inn i klippen.

At det er isbreer, som i tidenes morgen har formet den dramatiske klippeveggen på den andre siden av elven rett ovenfor Citadellets høyeste punkt, er vanskelig å forestille seg på en varm dag som i dag. Men flott er det.

Mathias er som vanlig med i bærestol, noe han elsker. For å beskytte han mot den sterke solen har han løstsittende tøy på med lange armer, solhatt og solcreme faktor 24 (sunblock). Akkurat som oss drikker han nærmest konstant og han har sin egen kopp, der han hele tiden får noe å drikke. Husk at små barn ikke selv ber om noe å drikke. Større barn glemmer det ofte, fordi de er opptatt med å leke.

Etter en deilig lunsj på en fortausrestaurant ved siden av Citadellet (i skyggen) fortsetter vi mot Marseille. Vi kjører stort sett parallelt med motorveien, men selv om det tar litt lengere tid på landeveien kan det absolutt anbefales, hvis du vil ha de små ting med på veien. Vi kommer gjennom mange små sjarmerende landsbyer og lavendelmarker, der vi stopper og tar et par pauser. Det er rett før det er mer behagelig i bilen for varmen er nesten for voldsom - selv i skyggen.

Endelig stopper vi ved det store blå Middelhavet. Den friske brisen er befriende. Vi kjører ut til en liten by med navnet Carro med utsikt til Cap Couronne vest for Marseille.

Vi går en tur langs strandpromenaden og hopper ned på stranden og får en dukkert. På den ene siden av bukten er det dype Middelhavet med store bølger og masser av aktiviteter på vannet, som vannscooter, motorbåter med mer. På innersiden av bukten, inn mot havnen er vannet mer stille og barnevennlig. På moloen står fiskerne side om side i håp om å fange fersk aftensmat. På kaien bliver det pusset og fikset på båter og fiskeutstyr. Sydende aktivitet og noe for enhver smak.

På denne moloen er det gjort i stand en spesiell parkeringsplass for campingvogner og bobiler. De som kommer først får først parkert, men ellers er det veldig fin service at man kan få anledning til å parkere i det hele tatt og i tillegg så nær vannet.

I morgen har Tour de France rytterne hviledag og skal transporteres til Narbonne. Vår plan er å kjøre de kilometrene i kveld. Vi spiser et deilig kveldsmåltid på havnen, før vi kjører. Mathias faller raskt i søvn i bilen etter en dag med mange opplevelser og inntrykk. Vi nyter turen gjennom det flate og oppdyrkede Sydfrankrike mot vest, før vi triller inn på campingplassen ved Narbonne Plage (strand) og kryper straks til køys. Vel fremme. I morgen har vi også hviledag, men det blir her på stranden. Så skal vi også ha gjort litt rent, proviantert og andre praktiske gjøremål. Vi skal så smått til å gjøre klart for Pyreneene, som blir den største utfordringen på hele reisen vår. Alpene var også en utfordring, men Pyreneene er av en helt annen karakter, som vi ikke hadde tenkt på hjemmefra. På gjensyn i overimorgen.

Kjøredata

I dag har vi kjørt: 457 km Samlet antal km siden avgang fra Danmark: 4297

Vogntog og utstyr

Vi kjørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trakk veldig bra. Kias hjemmeside: www.kia.no Se dieselforbruk under faktaopplysninger. Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, kjøkken, badeværelse og sittegruppe. Solseil fra Isabella. Les mer her www.isabella.net Sykkelen er av merket Mosquito XPlicit. Les mer på www.mosquito.dk

Mer informasjon

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produsert 3 Tv-programmer. Sendetidene kommer her på portalen. I løpet av vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang rekke Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øye med din lokale Hobby-forhandler, hvis du er interessert. Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etappe – 219 km

Gap - 0 km. Lettret - 9 km. Curbans - 16 km. Theze - 33 km. Valernes - 45 km. Plan-de-la-Baume - 50 km. Sisteron - 52 km. Les Bons-Enfants - 57 km. Peipin - 59 km. Les Paulons - 64 km. Châteauneuf-Val-Saint-Donat - 65 km. Les Mees - 74 km. Dabisse - 81 km. Les Pourcelles - 85 km. Oraison - 88 km. Les Buissonnades - 92 km. Le Bars - 94 km. Villedieu - 102 km. Vinon-Sur-Verdon - 114 km. Saint-Paul-Les-Durance - 121 km. Rians - 138 km. Pourrieres - 153 km. Trets - 161 km. Peynier - 165 km. Côte du Jaillet - 170 km. Auberge-Neuve - 177 km. Le Nogis-Neuf - 189 km. Plan-De-Cuques - 190 km. Marseille - 219 km. Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinneren av dagens etappe: Jakob Piil 5t 9m 33s Den gule ledertrøyen bæres av:Lance Armstrong 45t 46m 22s

Campingplass

Vi bodde på Alpes Dauphiné i Gap Pris: 18,50 Euro 3 voksne, 1 baby og strøm (10 Ampere)

Les dag 12: 

Tour de France - Dag 12 Narbonne - Toulouse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden